5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilere ücretsiz kitap dağıtıldı

ŞANLIURFA'DA

İsveç Başkonsolosluğu'nun Anadolu Kültür ve Kanat Kitap katkılarıyla gerçekleştirdiği 'Her Çocuğa Bir Kitap' projesi kapsamında Şanlıurfalı öğrencilere, kitap dağıtıldı.

Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu'nda öğrencilere kitap dağıtımına İsveçli yazarlar Thomas Halling ve Adam Dahlin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İsveçli 10 yazarın birer kitabının Türkçeye çevrildiği proje kapsamında Kanat Kitap tarafından basılan çocuk hikaye kitapları öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Etkinliğin amacının, Anadolu'nun değişik şehirleri ya da büyük kentlerin yoksul semtlerinde eğitim görmekte olup, nitelikli kitapları alma imkanı bulamayan öğrencilere zengin içerikli ve baskı kalitesi yüksek bu kitapları ulaştırmak olduğu belirtildi. İsveçli yazarlar Thomas Halling ve Adam Dahlin, proje kapsamında, Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 10 ilde 55 bin kitap dağıtılacağını söyledi.

Kitaba ulaşamayan çocuklara kitap ulaştırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında İsveçli yazarlar Thomas Halling ve Adam Dahlin, daha sonra öğrencilere kitap dağıttı. Kitapları alan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı

ŞANLIURFA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 12:39:03
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 13:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?