5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilere yıl sonu ödülü

Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü Belde Belediyesi tarafından bu yıl kendi sınıflarında birinci olan tüm öğrenciler plaketle ödüllendirildiler.


Karaköprü Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu karne şenliklerine bu yıl farklı bir uygulama ile devam edildi. 2007-2008 eğitim Öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Karaköprü'de bulunan 4 ilköğretim okulundan toplam 100 öğrenci, hayatlarında ilk kez plaket aldılar. Karaköprü Belediyesi Kültür sitesinde yapılan törene Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Yavuz, Karaköprü Belediye Başkan yardımcısı Ali Güneş, Birecikli iş adamı Salih Sezen, Meclis Üyeleri, Yazı İşleri Müdürü Müslüm Akıllı, Fen-işleri Müdürü Ömer Faruk İriadam, Karakörprü İlköğretim Müdürü Hüseyin Kılıç, 100,yıl Okul Müdürü Mahmut Uluyardımcı, Metehas Okul Müdürü Mehmet Nakşi Kıratlıoğlu, İMKB Müdür Vekili M.Emin Yakut, öğrenci velileri ve ödül alan 100 öğrenci katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra düzenlenen törende konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel, bu yıl OKS sınavında Karaköprü'den Fen Lisesini kazanacak olan tüm öğrencilere üç yıl boyunca burs vereceklerini belirterek, "Belediye olarak, sadece şehircilik, yol, su, kanal, park yapmakla yükümlü olmak istemiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan başarılı tüm öğrencilerimizi her yıl sonunda karne şenliklerinde onları onurlandırıyoruz. Buradaki amacımız Öğrencilerimizi motive etmektir, desteklemektir. Bugün onların hayatlarındaki ilk plaketlerini verdik, bizde onlardan devletimize milletimize hayırlı işler yapmalarını bekliyoruz" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise yaptığı konuşmada, eğitimin sadece okul binalarının varlığı ile olmayacağını vurgulayarak, "Ailelerin, yerel yönetimlerin herkesin eğitime destek olması lazım. Şanlıurfa'nın gelecekte en güzide mekanı olacak olan Karaköprü eğitim yuvası olacaktır. Biz bunun hazırlığını yapıyoruz. Belediye Başkanımızın öğrencileri bu kadar desteklemesi beni mutlu etmiştir, teşekkür ederim" diye konuştu.


Konuşmalardan ardından Belediye Başkanı Ahmet Güzel, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ve protokol üyelerinden plaketlerini alan öğrenciler daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 17:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?