5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilere yönelik deneme sınavı

Birecik İlçe Kaymakamlığı SBS ve OKS sınavlarında öğrencilerin başarılarını daha da artırmak için deneme sınavları ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde öğrencilere yönelik kurslar açtı.

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sınavlarında öğrencilerin yeni sisteme daha iyi adapte olmaları ve sınav heyecanlarını yenmeleri için Birecik Kaymakamlığının desteği ile özel olarak hazırlatılan kurs programı ve deneme sınavı kitapçıkları öğrencilere dağıtıldı.

2007-2008 eğitim-öğretim yılında ilk defa yapılacak olan SBS'ye hazırlanan öğrenciler için Kaymakamlık desteği ile Halk Eğitim Merkezi bünyesinde deneme sınavı yapıldığı, kurs gören ve maddi durumu zayıf ve yardıma muhtaç bulunan öğrencilerin katıldığı SBS ve OKS'ye hazırlık kurslarının hedefinin öğrencilerin mevcut yeni sisteme daha iyi adapte olmaları ve sınav sistemlerine alışmalarının sağlandığı bildirildi.

Birecik ilçesinde 2 bin 520 öğrencinin rekor katılımıyla tüm bölgede rekor kıran deneme sınavı sonucunda, dereceye girecek olan öğrencilere Birecik Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Altını ile ödüllendirileceği belirtildi.

Konuyla ilgi bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Tuncay Sonel, "İlköğretim çağındaki öğrencilerimizin yeni düzenlemelerle bir nevi geleceklerinin şekilleneceği sınıflarda öğrencilerimizin bir an önce yeni sınav sistemlerine hazırlanmalarını sağlamaktır. Gelecekte gitmek isteyecekleri okulların belirlenmesinde en önemli unsur olan ve önceki yıllardaki başarı notlarının esas alınacağı göz önünde tutulduğunda bu deneme sınavlarının ve kursların çocuklarımızın gelecekleri için ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Kaymakamlık olarak bizlerde bu anlamda çocuklarımızın ileride mağdur olmamaları ve istikballerinin daha sağlam temellerle inşa dilmesi amacıyla yoğun olarak kurslarımıza devam ederek çocuklarımızın faydalanmasını istiyoruz" dedi.

Yapılan kurs ve deneme sınavlarından veliler de çok memnun oldu. Çocukların şimdiden sınav stresini üzerlerinden atarak sınavlarda daha başarılı olacaklarını düşünen veliler, yetkililere teşekkür ettiler.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 14:37:19
Güncelleme :17 Nisan 2008 Perşembe 14:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?