5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilerin gezi heyecanı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 45 kişilik öğrenci, "Yeteneklerimi Keşfediyorum Ülkemi Tanıyorum" projesi kapsamında Kapadokya, Çanakkale ve Ankara gezisine katıldı.

Akçakale Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından SODES kapsamında onaylanan ve finanse edilen "Yeteneklerimi Keşfediyorum Ülkemi Tanıyorum" projesinin ilk ayağı olan Kapadokya, Çanakkale, Ankara gezisine başlandı. Geziye Akçakale ilçesi köy ilköğretim okullarından Pekmezli, Yeşiltepe, Yalıntaş, Büyüktokaç, Marastin ve Akdiken'de şu ana kadar köyünden hiç çıkmamış olan başarılı 45 öğrenci katıldı. Uğurlamada, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, şube müdürleri ve geziye katılan öğrencilerin velileri hazır bulundu.

Kaymakam Aygöl, "Kapadokya, Çanakkale ve Ankara gezisine çocuklarımız Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı ve atalarımızın tarih yazdığı, tarihin bu en büyük destanının yaşandığı toprakları yerinde görerek, o duygu ve heyecanı, maneviyatı yüreklerinde hissedeceklerdir. Ayrıca Kapadokya, Çanakkale, Ankara gezisinin en büyük amacı çocuklarımızda tarih bilincini kalıcı bir şekilde kazandırmaktır. Bu bağlamda bu gezinin bu şekliyle amacına ulaşacağına canı gönülden inanan ve bu şekildeki sosyal faaliyetlere destek veren Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı'na ve Şanlıurfa Valiliği'ne çocuklarımız adına sonsuz teşekkürü bir borç biliriz" dedi.

Geziye katılan öğrenciler ise, çok heyecanlı olduklarını ve ilk defa doğup büyüdükleri yerlerin dışında bir yerleri gezip görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ettiler. Öğrenciler, "Bu imkanı bize sağlayan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'e ve devlet büyüklerimize çok teşekkür ederiz" diye konuştular.
Öğrenciler, araçlara binmeden önce kaymakamlık önünde hatıra fotoğrafı çekindi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 13:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?