5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilerin ÖSS şikayeti

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yerleştirmelerinde bir yere yerleşemeyen öğrenciler, yazdıkları dilekçelerle Kaymakamlığa şikayette bulundu.

ÖSS'ye giren Viranşehir Hadi Kutlu Kız Meslek Lisesi öğrencileri, tercihlerde yerleşememelerinin faturasını okul müdürüne kestiler.

Okul idarecileri hakkında şikayetçi olan öğrenciler, kaymakamlığa dilekçe verdiler. Viranşehir Hadi Kutlu Kız Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri bu yıl mezun olup, ÖSS sonucu ile üniversite kapısına girmeyi planlıyorlardı. ÖSS 2009 Sınavına giren 33 kız öğrenci tercihlerini de yaptıktan sonra sonuçları beklemeye başladılar.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçlar neticesinde öğrenciler şok yaşadılar. Hiç bir öğrenci yerleşememişti. Bu durum karşısında oldukça üzülen öğrencilerden Hülya Kaya, ÖSYM'nin sonuç sayfasında mezun olmadıklarını gördüğünü iddia etti. Hülya Kaya, "Sınav tercih sonuçlarını sabırla bekledik.

Açıklandığı gün ben ve birçok arkadaşım internete gidip sonuçlara baktık. TC kimlik numaramızı girince ekranda görünüyordu. Bu okuldan mezun ya yok ya da 5 öğrenci mezun olmuştur diye bir yazı gördük. Yani biz mezun görünmüyorduk. Bunun üzerine ben ve birçok arkadaşım gözyaşlarımızı tutamadık. Çünkü mezun olmamamız için hiçbir neden yoktu. Üstelik diploma puanlarımız 81'di. Fakat buna rağmen bizler mezun görünmüyorduk" dedi.

Yaşadıklarını anlatmakta güçlük çeken öğrenciler soluğu okul müdürü Sabahattin Öztürk'ün yanında aldılar. Konuyla ilgili bilgi isteyen öğrenciler, müdürün bu olaydan sorumlu olduğunu iddia ettiler. Bunun üzerine bir açıklama yapan Öztürk, okulun herhangi bir hatası olmadığını, konunun araştırılacağı bilgisini verdi. Açıklamalardan tatmin olmayan 33 öğrenci kaymakamlığa giderek okul hakkında şikayetçi oldular. Verdikleri dilekçelerle mağduriyetlerini anlatan öğrenciler, okulu ve idarecilerini suçladılar.

Verilen dilekçeler neticesinde Kaymakam Ogün Bahadır konunun araştırılması için soruşturma başlattı. Öğrencilerin mağduriyetliğini gidermek için araştırma yapan okul Müdürü Öztürk, yanına 3 öğrenci velisini de yanına alarak Şanlıurfa'da bulunan ÖSYM bürosuna gitti. Gerekli araştırmayı yaptıran Öztürk, öğrencilerin okuldan kaynaklanan bir hatadan dolayı değil aldıkları puanlarından dolayı yerleşemediklerinin anlaşıldığını belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 16:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?