5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğrencilerin rüya gibi gezisi

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Akçakale Kaymakamlığı tarafından yürütülen Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından SODES kapsamında finans edilen "Yeteneklerimi Keşfediyorum Ülkemi Tanıyorum" projesi kapsamında Kapadokya, İstanbul, Ankara gezisine giden 45 kişilik öğrenci grubu geziden döndü.

Geziye ilçede ve ilçeye bağlı köy ilköğretim okullarından; Pekmezli, Yeşiltepe, Yalıntaş, Büyüktokaç, Deniz ve Akdiken köylerinden başarılı ve şu ana kadar köyünden hiç çıkmamış toplam 45 kişilik öğrenci gurubu gözetmen öğretmenler tarafından geziye gitmişlerdi. Gezilerini tamamlayarak ilçeye dönen öğrencileri Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, İlçe Millî Eğitim Müdürü İsa Temelci, şube müdürleri hazır bulundu.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, öğrencilerin gezisinin çok güzel geçtiğini belirterek, "Yurdumuzun Kapadokya, İstanbul ve Ankara'yı gezen öğrencilerimizin, eminim ki, düşünce ve hayata bakışları değişmiştir. Bizim bu gibi etkinlikleri desteklememizin amacı, öğrencilerimizin başarıya daha çok odaklanmaları için motive olmalarıdır. Sadece kitapları okuyarak değil, bizzat kendileri de bazı şeyleri görerek, yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktır. Bu gezide gözetmen olarak bulanan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsa Temelci, SODES Proje Koordinatörlerimize ve değerli öğretmenlerimize teşekkür ederim" dedi.

Öğrenciler gezi hakkındaki izlenimlerini anlatırken heyecanlı oldukları görüldü. Öğrenciler, "Daha önce köyümüz dışında hiçbir yeri görmemiştik. Bu gezi bizim için çok güzel oldu. Türkiye'nin en güzel şehirlerini gördük, çok eğlendik, çok keyif aldık. Böyle gezilerin her zaman düzenlenmesini istiyoruz. Ayrıca bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci' ye çok teşekkür ederiz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 10:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?