5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öğretmenler kız ailelerini ikna turunda

Suruç ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Haydi Kızlar Okula, Şimdi okul zamanı" adlı kampanya başlatıldı. Kampanyanın temel hedefi okul çağına geldiği halde çeşitli nedenlerle okula gitmeyen çocukların okula kazandırılması olarak belirlendi.


Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Durak Karanfil, çocukların okula kazandırılması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirterek, "İlçemiz, Cumhuriyet İlköğretim Okulu müdürü ve öğretmenleri tarafından ilçe merkezinde ve köylerinde ev ev gezerek kampanyamızın hedefine ulaşması için gerekli çalışmalar başlatıldı.

İlköğretim okullarında kayıtlı olup tarım işçiliği nedeniyle okullarından ayrılan öğrencilerin okullarına devamlarının sağlanması, okul çağı yaşında olup okullaşmamış çocukların okullara kayıtlarının yapılması amacıyla Müdürlüğümüzce 'Haydi Kızlar Okula, Şimdi okul zamanı' adı ile bir kampanya başlattık. İlçe Kaymakamımız sayın Muhittin Pamuk'un da desteklediği proje ile yardıma muhtaç ailelere maddi ve manevi yardımda bulunuluyor.

İlçemizde başlatılan kampanya çerçevesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri, Cumhuriyet ve Sarayaltı mahallesinde muhtarlar ile birlikte 'Haydi Kızlar Okula, Şimdi Okul zamanı' kampanyasını köylerde de sürdürüyor.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü A.Aziz Elmascan, müdür yardımcısı Meryem Ün ve öğretmenler Abdulhakim Arslan, Ayşe Özat, Emel Akar birlikte mahalle ve köyleri dolaşarak kızları okula göndermek için aileleri ikna etmeye çalışıyorlar. Taşımalı eğitimin yapıldığı Ölçektepe, Bostancılar, Aşağı Kalkanlı, Yukarı Kalkanlı, Bilge, Karadut, Dumlukıyı köylerinde öğrenci ailelerini ziyaret eden öğretmenler, kızların okula gönderilmesi için aileleri ikna etmeyi başardı. Kampanya çerçevesinde tarlada çalışan ve okula gönderilmeyen çoğu kız öğrenci okula kazandırıldı" dedi.
Maddi imkansızlıktan dolayı okula gönderilmeyen kız çocuklarının İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk tarafından elbise ve kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 12:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?