3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Öğretmenler mahkemelik

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 39 okulun Dışbank ile 3 yıl maaş anlaşması yapması üzerine Şanlıurfalı öğretmenler, yürütmenin durdurulması için dava açtılar.

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Kutlu, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 39 okuldaki yaklaşık 2 bin 400 öğretmenin maaşını alması için protokol yaparak Dışbank ile anlaşmasına tepki gösterdi. Mehmet Kutlu, öğretmenlerin maaşları üzerinde oyun oynamanın hiç kimsenin hakkı olmadığını belirterek, "Şanlıurfa’da 39 okulda yaklaşık 2 bin 400 öğretmenin maaşını alabilmesi için Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dışbank arasında protokol imzalanıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tasarruf hakkı yoktur. Yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açtık. Ortada bir mağduriyet var. O mağduriyet de öğretmenlerindir. Böyle bir yasa veya yönetmelik yok. Para bizim paramız. Eskiden anlaşma yapılan 16 okulun yükünü banka kaldıramıyor. Şimdi 39 okulun yükünü nasıl kaldıracak? Şanlıurfa’da bulunan diğer okulların da öteki bankalarla anlaşmaları bittiği zaman Dışbank ile anlaşma sağlamaya gidilecek. Öğretmen banka önlerinde perişan olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenin parasıyla oynamaya hakkı yok. Dava açtık, şimdi bilgi hakkımızı elde etmek için bekliyoruz" dedi.

Bu arada Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük ise, açılan ihale sonucu Dışbank’ın ihaleyi kazandığını belirterek, "Okullarımızın maaş protokolünü açtığımız ihale sonucu Dışbank’la yaptık. İhaleyi Dışbank kazandı. İhale sonucu 601 milyar 500 milyon para verdiler, biz de bu para ile çok sıkışık olan Davut Zeki Akpınar Lisesi yakınlarında bir lise yapacağız. Arsa sıkıntımız var, bölgede en kısa sürede bir kurumumuzdan arsayı alacağımızı düşünüyoruz. Arsayı aldığımız takdirde inşaatına en kısa sürede başlayacağız. Oradaki çocuklarımız daha rahat eğitim yapmış olacaklar" diye konuştu. Öte yandan öğretmenler, dava dilekçelerini Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesi’ne verdiler

Şanlıurfa-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 10:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?