7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Öğretmenlere 'KOYE' semineri verildi

Şanlıurfa Rotary Kulübü tarafından öğretmenlere yönelik, Kolaylaştırılmış Okuma-Yazma Eğitimi (KOYE) semineri verildi. 150 öğretmenin katıldığı seminerle, öğretmenlerin 60 saatte öğrencilerine okuma-yazma öğretmesi amaçlanıyor. 

Şanlıurfa Öğretmenevi'nde bugün başlayıp, 3 gün sürecek olan KOYE seminerinin ilk gününe Hakkari'den 25, Şanlıurfa'dan da 125 olmak üzere toplam 150 öğretmen katıldı. Toplantının ikinci gününde seminere okuma-yazma bilmeyen bayanların katılacağı öğrenildi. 

Rotary Kulübü Başkanı Doktor Aziz Akıl'ın bulunduğu seminerde açılış konuşmasını yapan Uluslararası 2430. Bölge KOYE Ana Komite Başkanı Eser Tuncay, "7-9 Eylül 2006 tarihleri arasında düzenlenen seminerle öğretmenlere okuma-yazma bilmeyen yetişkinlere 60 saat gibi kısa bir sürede okuma yazmanın nasıl öğretileceği gösterilecek. Günümüzde yaygın olarak kabul gören ilkeye göre okur-yazarlık öğretimi gerçek yaşam becerileri ve bilgisinin öğretimiyle birleştirilmelidir. KOYE bu düşüncenin yaşama geçirilmesi olarak kabul ediliyor. 
Rotary sponsorluğunda gelişmekte olan ülkelerde yapılan, yetişkinler için KOYE programlarından olumlu sonuçlar alınmıştır. Bu programlar okuma-yazmayı yararlı yaşam becerileriyle birleştiriyor, öyle ki 'okuma ve yazma' hayatın gerçekleri ve önceliklerinden ayrı görülmemektedir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 14:42:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?