4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Öğretmenlerin hesapları bloke edildi!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir bankanın bazı öğretmenlerin hesabını bloke ettiği iddia edildi. Banka yöneticileri ise iddiaları yalanladı. Eğitim Bir-Sen Viranşehir Şube Başkanı Fethi Yıldırım, durumu şark kurnazlığı olarak yorumladı.

Viranşehir ilçesinde görev yapan öğretmenler aybaşı geldiğinde maaşlarını almaya gittikleri bir bankada büyük şaşkınlık yaşadı. Hesaplarının bloke olduğunu gören öğretmenlerin banka yöneticileri ile görüştü. Banka yöneticileri öğretmenlere kredi kartı almaları gerektiğini söyledi.

Bu arada, konuya tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Viranşehir Şubesi Başkanı Fethi Yıldırım, banka yöneticileri ile görüştü. Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Dodukanlıoğlu, ''Bir devlet bankası ciddiyetine yakışmayacak bir olaya sebebiyet verdi. Banka bu davranışıyla hukuki olarak sıkıntılı bir sürece girebilir. Öğretmenleri ciddiye almayan yaklaşım tarzını kınıyor, tekrar yaşanmamasını diliyoruz" dedi.

İddialara ilişkin görüşlerini belirten banka yöneticileri ise, atılan iddiaların aksini savunarak öğretmenlerin maaşlarını her ay olarak düzenli ödendiği ve hiçbir öğretmenin maaşı bloke edilmediğini söyledi.

Öte yandan, Eğitim Bir-Sen Yönetimi adına Alaaddin Milli, yaşanan bu mağduriyeti raporlaştırıp söz konusu bankanın genel müdürlüğüne bildirdiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 14:08:03
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 14:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?