5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öksüz ve yetimlere devlet şefkati

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne gezi ve incelemelerde bulunan Vali Yusuf Yavaşcan, öksüz ve yetim öğrencilerle yemekte buluştu.

Viranşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın organize ettiği yemek programına Vali Yusuf Yavaşcan ile eşi Ayla Yavaşcan, İlçe Kaymakamı Ogün Bahadır ve eşi Tuba Bahadır, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bayar ve yetim, öksüz çocuklar katıldı.

Yaklaşık 70 öksüz ve yetim öğrencinin bulunduğu yemek programında Vali ve Kaymakam öğrencilerle tek tek ilgilendiler. Öğrencilerle aynı masada yemek yiyen Vali Yavaşcan, yetim olmanın zor olduğunu vurguladı.

Yavaşcan, "Dünyada insanın en kıymetli hazinesi anne ve babasıdır. Buradaki çocuklarımız bu güzel varlıkların ya ikisinden yada birinden mahrumlar. Onlarla bir araya gelip o yalnızlıklarını geçicide olsa gidermeye çalıştık. İnşallah bu organizasyon sürekli olarak devam edecek" dedi.

Öğrencilerin sıkıntıları ile ilgilenen Vali Yavaşcan, Kaymakamlık tarafından öğrenciler için hazırlanan 100 TL değerindeki çekleri öğrencilere takdim etti. Yetim ve öksüz öğrencileri tespit etmekte araştırma yapan İsmet Öztop İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Fatma Zeybekoğlu, "Annesi, babası vefat etmiş öğrenciler yönelik yapılan bu yemeği organize edenlere teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların sürekli devam etmesi yetim öğrencileri bir nebze olsun sevindirir" dedi.

Öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektiren Vali Yavaşcan, öğrencilere bundan sonra kapısının her zaman açık olduğunu söyledi. Kaymakamlık olarak yetim ve öksüz öğrencilerle yakından ilgilendikleri belirten Kaymakam Ogün Bahadır, ilçe merkezindeki çocuklara verilecek yemeklerden sonra köy öğrencilerine de yemek verileceğini söyledi.

Kaymakam Bahadır, "Öğrencilerimize yemek programı düzenledik. Sayın Valimizde teşrif ettiler. İnşallah önümüzdeki haftada şehir merkezindeki öksüz ve yetim öğrencilerimize yemek verip 100 TL değerinde yardımlarda bulunacağız. Daha sonrada köy öğrencilerine yardımcı olacağız" dedi.

Yemek programından sonra Vali Yavaşcan ve beraberindeki heyet daha sonra konferansa ve bir dizi açılışlara katıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?