5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Okul çantası tamir dönemi

Okulların yarı yıl tatil olması dolayısıyla birlikte çocuklarına yeni çanta ve ayakkabı alamayan bazı vatandaşlar, çareyi eski çanta ve ayakkabıyı tamir ettirmekle buldu. 

Ağırlaşan ekonomik şartlardan etkilenen ayakkabı ve çanta fiyatları, Şanlıurfa'da en çok ayakkabı tamircilerinin yüzünü güldürdü. Pahalılıktan yakınan vatandaşlar, tasarruf yapabilmek için ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarına pençe vurdurup, yama yaptırarak tekrar kullanırken, ayakkabı tamircilerinin işlerini artırdı. 

Mağazalarda 30 TL'den 100 TL'ye kadar yükselen ayakkabı fiyatları sebebiyle ayakkabı tamircilerinin işlerinde adeta patlama yaşanıyor. Masraftan kaçınan vatandaşlar yeni ayakkabı almak yerine eski ayakkabılarını tamir ettirmeyi, çantası yırtılan veliler de çantaları diktirmeyi tercih ediyor. Şanlıurfa'da ayakkabı tamirciliği yaparak geçimini sağlayan esnaf, "Son zamanlarda işlerde önemli bir artış yaşandı. Vatandaşlar ayakkabı almak yerine ayakkabıların tamir ettirmek istiyor. Bir çift ayakkabıya 8 TL'ye pençe atarken, 10 TL'ye kadar taban değiştirme yapıyoruz. Öğrenci velileri de yeni çanta yerine yama veya diktirmeyi tercih ediyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 10:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?