5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Okulda 20 gündür kalorifer çalışmıyor

Şanlıurfa'da kaloriferleri yaklaşık 20 gündür arızalı olduğu öne sürülen lisede eğitim gören öğrenciler, Okul Aile Birliği bütçesiyle alınan ısıtıcılarla ısınıyor. 

İddiaya göre, Harrankapı semtinde bulunan Gazi Lisesi'nin kalorifer dairesinde yaklaşık 20 gün önce meydana gelen arızadan dolayı kaloriferin pompalama dinamosu yandı. Okul idaresi, durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'ne bildirdi. İl Özel İdaresi'nden ihale alan firmanın okula getirdiği dinamo pompası kalorifer kazanına uymayınca, öğrenciler ısınma siteminden mahrum kalmaya devam etti. Havaların soğuk olması nedeniyle Okul Müdürü İsmail Kaya, Okul Aile Birliği'nin bütçesiyle okula 17 adet ısıtıcı aldı. Ancak ısıtıcıların çalıştırılmasıyla okulun elektrik sisteminde de arıza meydana geldi. DEDAŞ ekiplerinin arızayı çözmesiyle birlikte infrared ısıtıcıların çalışması sağladı ancak sınıflarda ders gören öğrenciler üşümeye devam etti. Çocuklarının yaklaşık 20 gündür soğuk sınıflarda ders gördüklerini iddia eden veliler, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi. 17 sınıf kapasiteli ve yaklaşık 2 bin öğrencisi bulunan lisede eğitim gören öğrenciler, sınıflarda üşüdükleri için dersleri anlamadıklarını belirtti. 

Duruma tepki gösteren velilerinden İmam Anuk, öğrencilerin soğuk sınıflarda ders işlediklerini ve eğitim amaçlı harcanması gereken Okul Aile Birliği bütçesiyle sınıflara elektrikli ısıtıcıların alındığını öne sürerek, "Çocuğum eve geldiğinde kendilerinin soğukta ders işlediklerini söyledi. Biz de okul yetkilileri ile görüştük. Buradaki kazan dairesinde bazı sorunlar olduğunu ve arıza meydana geldiğini belirttiler. Arızanın da geçici bir süre sonra çözüleceğini söylediler. Ama 20 gündür hatta 25 güne yaklaşan bir süreç içerisinde, bu arızanın hala giderilmediğini, okul yetkililerinin Okul Aile Birliği bütçesinden sınıflara birer elektrikli ısıtıcı almışlar. Şu anda bu öğrencilerimiz Okul Aile Birliği'nin ödeneğinden, daha doğrusu bu ödeneğin eğitim amaçlı başka yerlerde harcanması gerekirken, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün duyarsızlığından mı diyeyim, artık İl Özel İdaresi'nin duyarsızlığından mı diyeyim ne diyeyim bilemiyorum? Ama bu paramız ısıtıcılara gitmiştir. Şu anda bu ısıtıcılar devrededir. Bir an önce bu arızanın giderilmesi ve öğrencilerimizin sıcak bur ortamda ders görmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bazı öğrencilerin hastalandığını iddia eden öğrenciler, "20 gündür kaloriferlerimiz çalışmıyor. Yani soğukta ders yapmak zorunda kalıyoruz. Sağ olsunlar ısıtıcılar kurdular. Ama kaloriferlerin çalışması bizim için daha iyi olur. Sınıf ortamı daha sıcak olur. Yetkililerden bir çaba bekliyoruz. Isıtıcılar dün takıldı, o da arıza verdi ve DEDAŞ ekipleri gelip yaptılar. Üşüyoruz ve arkadaşlarla sarılarak ısınmaya çalışıyoruz. Okulda iki kız arkadaşımız hasta oldu. Kalorifer yok diye bazı arkadaşlarımız üşüyor. Okula 2 gündür elektrikli soba takmışlar. Son derslerde elektrikler de kesiliyor. Yaklaşık 20 gündür dersler soğuk geçiyor. Sınıfta hasta olup, arkada tarafa geçip dinlenenler de var. Kaloriferlerimiz ısıtmıyor bizi. O yüzden okulumuza sesleniyorum lütfen onları yapsınlar ve artık üşümeyelim. Yaklaşık 20 gündür kalorifer yok. Sabahçı arkadaşlarımız için daha zor oluyor. Biz öğleden sonra geliyoruz. Bizi pek etkilemiyor. Şu anda nezle olmuşum. Şu anda okula ısıtıcı takıldı. Kış da geliyor kaloriferlerin çalışmasını istiyoruz. Montumuzla geliyoruz okula" diye konuştular. 

Okul yetkilileri, konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, kalorifer sistemindeki arızanın İl Özel İdaresi'nden ihale alan İstanbul'daki özel bir firma tarafından yapılması gerektiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 11:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?