5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Okuldan alınan kızlara sahip çıktı

Şanlıurfa'da, şartlı nakit yardımı istediği için kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü İl Milli Eğitim Müdürü'ne öfkelenen velinin okuldan aldığı kız çocuklarına, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, sahip çıktı.

Bayan vekil, öfkeli babayı ikna ederek kızların tekrar okula gönderilmesini sağlayacak. Şanlıurfa'da, şartlı nakit yardımı istediği için kendisine hakaret ettiğini öne sürdüğü İl Milli Eğitim Müdürü'ne öfkelenen Ali Dağ'ı bayan vekil ikna etti. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz'un sahiplendiği kızlar, pazartesi günü okula yeniden başlayabilecekler.

Süleymaniye Mahallesi'nde yaşayan 2 çocuklu 55 yaşındaki Ali Dağ'ı evinde ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, aile ile görüştü. Okuldan alınan kızlar ile de konuşan ve kızların okuldan alınmaması için elinden gelen tüm yardımı yapacağını söyleyen Özyavuz, kızların okuldan alınmaması gerektiğini ve bu olayın takipçisi olacağını belirtti. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, "Kız çocuklarımızın okullaşması için bizler elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz. Bende onların bir ablası olarak babalarından söz aldım ve tekrar okula yollayacak. Bende iki kızımızın her zaman yanlarında olacağım" dedi.

Mehmet Saçlı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Esma Dağ (12) ile 5. sınıf öğrencisi Tuba Dağ (10) babaların tarafından okuldan alınınca üzüntülerinden evlerine kapanmıştı. Arkadaşlarından ayrı kalan ve okula gidemeyen iki kız kardeş, tekrar okula gitmenin mutluluğunu yaşadılar. Kardeşler, "Bizleri tekrardan okula gitmemize vesile olan vekil ablamıza teşekkür ederiz. Tekrar okula gideceğimiz için çok mutluyuz. Okula bir daha gidemeyecek diye çok üzülüyorduk" diye konuştu.

Baba Ali Dağ ise bu konuya duyarlılığından dolayı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz'a teşekkür ettiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 13:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?