5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Okuldan çay ocağına

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 4. sınıf öğrencisi Kübra Kutlugil (14), okul saatleri dışında çaycılık yapan babasına yardımcı olmaya çalışıyor. Çaycılığı zevkle yaptığını belirten Kübra, ekonomik olarak da babasına yardımcı olduğunu söyledi.

İstasyon Caddesi üzerindeki çay ocağı işleten baba Mehmet Kutlugil'e okul çıkışında yardımcı olmaya çalışan Kübra, "Babam ikinci bir işçiye ek ücret veremediğinden öğleden sonraları yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.

1 yıldır babasına çay ocağında yardımcı olduğunu ifade eden Kübra, "Babama yardımcı olmanın zevkini yaşıyorum. Babam esnafa çayları dağıttıktan sonra ben de ardından boşları topluyorum. Bu işi bir yıldır yapıyorum. Esnaf ağabeyler zaten bana alıştılar, ben de onlara alıştım. Akşam işimiz bitince babamla birlikte ortalığı toplayıp beraber eve çıkıyoruz. Ben halimden hiç şikayetçi değilim" diye konuştu.

Akçakale esnafından bazı vatandaşlar ise Kübra'nın çok çalışkan ve gayretli olduğunu belirterek, birçok insana örnek olduğunu ifade ettiler. Baba Mehmet Kutlugil ise, kızını çok sevdiğini ve onunla gurur duyduğunu ifade ederek, "İmkanım olsa da kızımı çalıştırmasaydım, ancak kendisi bana gönüllü olarak yardımcı oluyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 12:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?