5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Okullarda pamuk sınıfları kuruldu

Şanlıurfa'da ve ilçelerinde 2008-2009 eğitim-öğretim dönemi başında okula gitmeyip pamuk tarlasında çalışan çocuklar, yavaş yavaş dönmeye başladı.

Okulda, arkadaşlarından geri kalan çocuklar için özel sınıflar oluşturuluyor.
Her yıl olduğu gibi bu yılki eğitim-öğretim döneminde de yaklaşık 20 bin yoksul ilköğretim öğrencisi, aile ekonomisine katkıda bulunmak için okul idaresinden aldıkları izinle 2 ay çalışmak için Harran, Çukurova, Karadeniz ve Söke'ye gitti. Pamuk tarlalarında çalışan minik ırgatlar, hasat bitimi sonrası evlerine ve okullarına döndü.

Eğitim-öğretim döneminin başlamasının üzerinden yaklaşık 1,5 ay geçmesine rağmen okul sıralarına yeni kavuşan pamuk işçisi öğrenciler, şimdi okullu olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, merkezde ve ilçelerde yaklaşık 20 bin öğrencinin, pamuk ırgatı olarak çalışması sebebiyle yeni ders yılına 2 ay geç başladığını açıkladı. Eğitimde diğer arkadaşlarının gerisinde kalanlar için kurulan ve "pamuk sınıflar" olarak adlandırılan ek sınıflarda, derslerden geri kalan ırgat öğrenciler için hızlandırılmış programlar uygulanıyor. Öğretmenler, pamuk tarlalarından dönen öğrencilerin derslerden çok geri kaldıklarını ve diğer öğrencilere uyum sağlamakta güçlük çektiklerini söylüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 11:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?