30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Okulların çevresinde açık gıda satışı yasaklandı

Şanlıurfa İl Hıfzısıhha Kurulu, öğrenci sağlığına yönelik bir dizi kararlar aldı. Okul çevrelerinde açıktan gıda satışını yasaklayan kurul, Sağlık Müdürlüğü’nün okullarda tarama yapmasına, belediye ve Tarım İl Müdürlüğü’nün de okul çevresindeki işyerleri denetlemesine karar verdi.


Şanlıurfa’da öğrenci sağlığını görüşmek üzere toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu, aldığı kararları kamuoyuna açıkladı. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kanalıyla açıklanan rapora göre, Belediye Başkanlığı, Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü öğrencilerin sağlıklarını korumaya yönelik çalışmalar yapacak. İl Hıfzısıhha Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık Müdürlüğü’nce öğrenci sağlığını korumaya yönelik olarak, okullarda genel muayene ve hastalık taramaları ile öğrenci aşılarının zamanında yapılacak. Okul idarecilerince derslik, salon, odalar, su depoları, tuvaletler ve bahçelerin sağlığa uygun olarak temiz ve hijyenik şartlarda bulundurulacak. Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı ekiplerince, ilköğretim okullarının periyodik aralıklarla içme ve kullanma sularının kalitesini, su depolarının periyodik temizliğini ve dezenfeksiyonunun sağlanmasını sağlanacak. Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü personellerinden oluşturulacak bir ekipçe, il merkezinde bulunan okul, yurt, kreş, dershane gibi yerlerin çevreleri ile çevrelerindeki işyerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartlar yönünden denetlenecek. Yapılan kontroller sonucunda sağlık şartlarına uygun olmadığı tespit edilen işyeri sahiplerine mevzuatlar doğrultusunda Tarım İl Müdürlüğü, Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli yasal işlemler yapılacak. Ayrıca okul kantin ve yemekhanelerinde çocuk ve gençlerin yeterli ve dengeli beslenmesinin sağlanmasına yönelik gıdaların satışının yapılması için Tarım İl Müdürlüğü’nce gerekli kontrol, denetim ve eğitimler yapılacak. Belediye Zabıta ekiplerince, okul çevresinde açıkta gıda satışı önlenecek. Özellikle kantin ve yemekhanelerdeki tüm görevlilerin periyodik portör muayeneleri yapılacak".

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 16:29:26
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 07:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?