5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Okuma-yazma kursları tatile girmedi

Okulların tatil olmasına rağmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan "Ana-Kız Okuldayız okuma-yazma" kampanyası tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde devam ediyor.

"Ana-Kız okuldayız okuma-yazma kampanyası" çerçevesinde yapılan alan taramasında, okuma-yazma bilmedikleri tespit edilen vatandaşlara okuma-yazma öğretiliyor.

Akçakale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün görevlendirildiği öğretmenler, okuma-yazma kursu vermeye devam ediyor. Okuma-yazma kursuna ilçe merkezi, köy ve beldelerden, 1. Kademe okuma-yazma kursuna katılan 681 bayan, 121 erkek olmak üzere toplam 802 kişi katıldı 2. Kademe okuma-yazma kursuna ise 83 bayan, 242 erkek olmak üzere toplam 325 kişi kurslara devam ediyor.
Okuma-yazma kurslarını bitiren yetişkin erkek ve bayanlara eğitim sertifikaları törenle verildi. Sertifika törenine Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve eşi Nazlı Aygöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci, İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü Abdullah Okay, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Akçakale ilçesi Zerrek Köyüne bağlı yetişkin erkeklerle eğitim üzerine sohbet eden ilçe kaymakamı Şefik Aygöl, eğitimli olmanın bir ayrıcalığı olduğunu söyledi. Aygöl, "Bu yıl her yerde anaokulları açıyoruz. Yani o bebelerimiz de okusun. Geçtiğimiz dönemde okullar açıldı. Şimdi de ilçemize bir Anadolu Lisesi açılıyor. Hepimiz eğitimin faydalı olduğunun farkındayız. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Çobanlık yapsak da, eğitimli çoban farklı olur. Çiftçilik yaparsak eğitimli çiftçi farklı olur. Eğitimli olmazsa anız yakmakla neleri götürdüğünü bilmez. Şimdi deneme yapıyoruz. Anız yakılmış tarlada nasıl verim alınır. Onu çiftçiye göstereceğiz. Yıllarca bunu çiftçiye anlatın, fakat anlaşılmıyor. Ancak eğiterek anlatacağız. Eğitim insana kendi kendine yetmeyi öğretiyor. Sizler bizim birer temsilcimiz olarak bu kursların devam etmesi gerek. 10 bin insanımız okuma yazma bilmiyor. Okuma-yazma bilmeyen insan bırakmamak için çaba sarf edeceğiz. Okuma-yazma bilmeyen kalmayıncaya kadar" dedi.

Açılan kampanya ile yaklaşık bin 200 vatandaşın okuma-yazma öğrendiğini kaydeden Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Okullar tatil oldu. Ancak bizim kurslarımız devam ediyor. Eğitim ve öğretim devam ediyor. İnşallah gelecek yıl daha hızlı devam edecek, bu yıl biraz geç başladık. Gelecek yıl telafi edeceğiz. Herkesin belgesi hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

İlçe kaymakamı Şefik Aygöl, "Bir ülkenin kalkınmasının temelinde eğitim yatıyor" sözünü hatırlatarak, "Devlet, millet için vardır anlayışına sahibiz. Bilginin kaynağı okumaktır. Bugün hala okuma-yazma bilmeyen insanlarımız var. Bu insanların okuma-yazma öğrenmesini sağlamak bizlerin görevidir. Bilgi insana güç ve cesaret verir. Bilginin temeli de okumaktır. Alan taramasında okuma-yazma bilmeyenleri tespit edilir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü çalışanları, sıcaklara ve tatile rağmen eğitime gönül veren fedakar öğretmenlerimizce gerçekleştirilmiştir. Biz onların bu gayretinden dolayı teşekkür ediyoruz " ifadelerini kullandı.

Kaymakam Aygöl ile eşi Nazlı Aygöl ve Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci 1. ve 2. kademe okuma yazma kursundan mezun olan kursiyerlere sertifikalarının yanı sıra ödül verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 12:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?