5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Okuma-yazma seferberliği başladı

ŞANLIURFA'DA OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİ

Şanlıurfa'da "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası çerçevesinde yetişkinlere yönelik okuma yazma kurslarının açılması ile ilgili tanıtım yapıldı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Alay başkanlığında Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Faruk Sezer, Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Öztürk ve çok sayıda eğitimci Çarşamba Pazarı, kahvehaneler ve okullarda tanıtıcı broşür dağıtıp bilgilendirme yaptı.

Dağıtılan tanıtıcı broşürlerde okuma yazmanın önemi, okuma yazma kurslarına katılımın kolaylığı vurgulanarak, vatandaşlar bilgilendirildi. Yetkililer, hiç okuma yazma bilmeyenlerin birinci kademe, okuma yazma, bilenlere ise ikinci kademe kurs açıldığını, okuma yazma seviyeleri iyi olan vatandaşların kursa devam etmeden Halk Eğitim Merkezlerine müracaat edip birinci ve ikinci kademe okuma yazma sınavına katılarak sertifika alabileceklerini belirtti.

İkinci kademe okuma yazma kurs belgesi ile sürücü belgesi alabilecekleri, Açık İlköğretim Okulu'na müracaat edebilecekleri konusunda bir dizi bilgilendirme yapan grup, çalışmaların hız kesmeden farklı sosyal alanlarda sürdürüleceğini ifade etti.

ŞANLIURFA'DA OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİ
ŞANLIURFA'DA OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİ
ŞANLIURFA'DA OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 09:46:03
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 11:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?