5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Okutan, gelmeden proje hazırlıyor

İçişleri Bakanlığı'nın Valiler Kararnamesi ile Trabzon Valisi iken Şanlıurfa'ya atanan Nuri Okutan, daha kente gelmeden tarım ve hayvancılıkla ilgili projeler üzerinde çalışmaya başladı.

Trabzon'dan gelmeden Şanlıurfa ile ilgili bilgi edinen Vali Okutan'ın, Harran Üniversitesi'nin Ziraat ve Veterinerlik fakülteleri ile irtibata geçtiği öğrenildi.

Kelkit Kaymakamlığı, Siirt ve Sakarya Valiliği sırasında tarım ve hayvancılık üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Vali Okutan, Kelkit Kaymakamı iken kurdurduğu şirket ile yurt dışından getirttiği 10 bin inekle hayvancılığı canlandırmıştı. Siirt Valiliği sırasında Siirt fıstığı üreticiliğini özendiren Okutan, 13 milyon fıstık fidanı ekimi gerçekleştirmişti.

Siirt'te damızlık süt keçileri ile hayvancılığa yeni bir yön veren Okutan, Trabzon'da da karayemiş, koca yemiş, ligarba, Trabzon Hurması gibi unutulmaya yüz tutmuş yerel ürünlerin tekrar üretime kazandırılması noktasında projeler hazırlatmıştı.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanan son Valiler Kararnamesi'yle merkeze alınan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın yerine atanan Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın ilerleyen günlerde kente geleceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?