5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Okutan: Şanlıurfa müze şehir

Göreve başladığı günden itibaren şehri tanımak için bulduğu her fırsatta ziyaretler gerçekleştiren Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, kentin en önemli turizm mekanlarını gezdi.

Ziyaretlerine Haleplibahçe'deki mozaik kalıntılarını gezerek başlayan Vali Okutan, "Şanlıurfa'da var olan mozaik zenginliğini müze ortamında sergilemek ve bu müzenin bu alanda yapılması için gerekli çalışmalar yapacağım. Şanlıurfa müze şehir" dedi.

Aynı alanda bulunan Roma dönemine ait hamam kalıntılarını da inceleyen Vali Okutan, daha sonra Eyyüp Peygamber makamını gezip yetkililerden bilgi aldı. Vali Nuri Okutan, buradaki sorunları ve mevcut durumu değerlendirdikten sonra 11 bin 500 yıllık geçmişi ile dünyanın en eski mabedi olan Göbeklitepe'ye geçti.

Göbeklitepe'de incelemelerde bulunan Okutan, "Gördüm ki Şanlıurfa gerçekten bir müze şehir. Çok tanrılı dinlerden, tek tanrılı dinlere uzanan tarihi geçmişi içinde üzerinde birçok medeniyet barındırmış. Yapılan kazılarda elde edilen eserler Şanlıurfa'yı dünyanın en önemli turizm destinasyonu yapmaya yeter. Bize düşen bu değeri dünya ile buluşturup, tanıştırmak. Halkımıza düşen ise bu değerleri koruyup, sahip çıkmak" şeklinde konuştu.

Vali Okutan, ziyaretleri esnasında beraberinde bulunan Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız'a Göbeklitepe yolunun asfaltlanması için gerekli çalışmaların yapılması yönünde talimat verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 23:26:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?