4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Olay kaymakam kendini cezalandırdı!

OLAY KAYMAKAM OLARAK GÜNDEME GELEN YILDIRIM KENDİNİ CEZALANDIRDI

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde Kaymakamlık görevini yürütürken, onuruna düzenlenen dansözlü veda gecesiyle Türkiye'nin gündemine gelen olay Kaymakam Sedat Yıldırım, Şanlıurfa'ya Vali Yardımcısı olarak atandıktan sonra, kendi kendini 60 ay cezalandırdı.

4 yıl görev yaptığı Uşak'ın Sivaslı Kaymakamlığından Erzurum Oltu Kaymakamlığına atanan Sedat Yıldırım için eski görev yerinde düzenlenen veda partisinde dansöz oynatılıp ilçenin geleneklerine göre suyla ıslatılmıştı. Bu görüntülerin basında yer almasının ardından İçişleri Bakanlığı hakkında soruşturma başlattığı olay Kaymakam Sedat Yıldırım'ın görev yerini değiştirdi.

Atandığı Oltu Kaymakamlığı görevi yerine bir anda Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine getirilen Sedat Yıldırım, Ramazan Bayramı'ndan sonra yeni görevine Şanlıurfa'da başladı. Şanlıurfa Valiliği Vali Yardımcıları görev dağılımında yeniden düzenleme yapmıştı. Yeni görev dağılımında Sedat Yıldırım'a geniş yetki verildi. Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Ceylanpınar İlçe koordinatörlüğünün yanı sıra Adliye, İl Seçim Kurulu, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi, Ziraat Odası Başkanlığı, GAP Toprak-Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Atatürk Hidro Elektrik Santrali (HES) İşletme Müdürlüğü, Mahalli Çevre Kurulu Başkanlığı, Hayvan Hakları Kurulu Başkanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklardan sorumlu Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Bu arada, Şanlıurfa Valiliği ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ŞUTSO) organizesi ile Güney Doğu Anadolu Projesinin(GAP) merkezi olan Şanlıurfa'ya gelen Antalyalı seracı ve fideciler sıra gecesinde yorgunluk attı. Gün boyu Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezen, Harran Ovasındaki Karaali yöresindeki seralarda incelemelerde bulunan Antalyalı 20 seracı ve fideci yorucu günün gecesinde El Ruha Otelinin içerisinde bulunan doğal mağarada sıra gecesinde bir araya geldi. Aralarında Antalya Ticaret ve sanayi Odasının Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı'nın da bulunduğu heyet, ilk kez katıldıkları sıra gecesinde yoğrulan çiğ köfteden yedi, ardından Şanlıurfa'ya özgü olan mırra (acı kahve) içti. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cem Göncü, Antalya'dan gelen seracılara ve fidecilere sıra gecesinin tarihçesini anlattı ve bu günlere taşınan sıra gecesinin yaşayan kültüründen bahsetti.

Göncü, Şanlıurfa'yı tarihi, turizmi ile anlatmasından sonra Antalya'dan gelen seracılar için Aziz Yıldız'ın sıra gecesi ekibi sahne aldı. Bir birinden güzel Şanlıurfa Türkülerinin seslendirildiği sıra gecesinde Antalya'dan gelen seracılar Şanlıurfa'da ve sıra gecesinde huzur bulduklarını söylediler.

Sıra Gecesine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'ın yanı sıra ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Atlas, Ömer Yıldırım İ.Halil Tepe, M.Recep Uğur ile ŞUTSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda AGRO GAP Önder Çiftçi Derneği üyesi Ali Şelli de katıldı.

Urfa türkülerinin seslendirildiği gecede Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'a mahalli sanatçı Aziz Yıldız türkü söylemesi için ısrar etti. Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'da ısrarları ret etti. Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım eline mikrofonu aldığı sırada herkes onun türkü söyleyeceğini beklerken, Yıldırım ilginç bir konuşma yaptı. Yıldırım konuşmasında, "Değerli hemşerilerim Şanlıurfalılarda biliyorlar, ben buraya olaylı bir şekilde geldim. Uşak'ın Sivaslı ilçesinden geldim. Onun için 60 ay boyunca kendime türkü söylememe ve alkol almama yasağı koydum. 55 ay cezam var daha. Onun için söyleyemem. 55 ay cezam olmasaydı söylerdim ama daha 55 ay cezam olduğu için söyleyemem, kusura bakmayın. Antalya'ya geldiğim zaman söz veriyorum o zaman türkü söylerim" dedi.

Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım daha sonra oynayanların üzerine para çevirdi.

OLAY KAYMAKAM OLARAK GÜNDEME GELEN YILDIRIM KENDİNİ CEZALANDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 11:17:05
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 17:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?