5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Olaylı yıkım!

Şanlıurfa'da kaçak yapıların yıkımı sırasında belediye ekipleri ile vatandaşlar arasında arbede yaşandı.

Bir vatandaş, kendisini yıkılan kaçak yapının üzerine atarak ölüm tehlikesi geçirirken, başka bir vatandaş da eline aldığı bıçakla kendisine zarar vermek istedi. 3 mahallede gerçekleştirilen yıkım çalışmasında 5 kişi çeşitli yerlerinden
yaralanırken 6 kişi de gözaltına alındı.

Şanlıurfa Belediyesi yıkım ekipleri, çok sayıda çevik kuvvet ve zabıta ile ilk olarak; kentin Eyyübiye Mahallesi'nde inşaat halindeki kaçak bir yapının yıkımını gerçekleştirdi. Daha sonra Yenice Mahallesi'nde kaçak bir temeli yıkan ekipler, burada Halil İnce isimli bir vatandaşın evinin çevresinde briketlerle çevrili bahçeyi de yıkınca ev sahibinin tepkisi ile karşılaştı. 3 çocuğunun özürlü olduğunu söyleyen Halil Yenice, tapusunun olduğu halde bahçe duvarının yıkılmasına tepki gösterdi. Halil İnce'nin özürlü bir çocuğu da eline aldığı taşı yıkım ekiplerine attı.

Yıkım ekipleri, daha sonra beraberindeki zabıta ve çevik kuvvet ekibi ile birlikte; elektrik direğinin hemen altına inşa edilen bir yapının yıkımı için Topdağı Mahallesi'ne geldi. Burada ev sahibini sakinleştiren ekipler, yıkım sırasında ev sahipleri ile yakınlarının tepkisi ile karşılaştı. Yıkım ekiplerine saldıran vatandaşlar, polis engeli ile karşılaştı. Görevlilere tepki göstererek, arbedenin yaşandığı sırada kendisini yıkılan yapının üzerine atan bir şahıs ölüm tehlikesi geçirdi. Bayılan ve polis tarafından kaçak yapının arasından çıkarılan şahıs, hastaneye kaldırıldı.

Yıkım sırasında, kaçak yapı sahibinin yakını başka bir vatandaş ise; eline aldığı yemek bıçağı ile kendisine zarar vermek istedi. Polis tarafından engellenen ve bıçağı elinden alınan şahıs gözaltına alındı. Bazı ev sahipleri belediye ekiplerinin dışarı taşıdığı eşyalarını tekmeleyerek tepkisini dile getirdi. Gerginliğin yaşandığı sırada kadınlar da, oturdukları yerde ağlayarak tepkilerini dile getirdi. Belediye ekiplerine küfürler savuran vatandaşlar, kaçak yapıların yıkılmasına engel olmak istedi.

Meydana gelen arbedede 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralanırken, polis olaylarda 6 kişiyi gözaltına aldı. 29 Mart yerel seçimlerini fırsat bilerek kaçak yapı yapanlara geçit olmadığını belirten yetkililer, kaçak yollarla inşa edilen yapıların yıkılacağını bildirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
e.ç IP: 85.99.184.xxx Tarih : 20.03.2009 22:12:22

bunca insan niye dışarda kaldı bu soğuk havada ev yıkma diyorlar. onlar eve benziyor mu ev diyorlar. millet aç aç ne yapsın çalsın mı çırpsınmı adam dağda ev yapmış dağı ne yapacaksınız.bırakın konaklasınlar.evet sizede hak veriyorum herkese izin verseler alır başını gider ancak çarede mi yok. allah a and olsun param olaydı bu evi yıkılan insanlara ev vermeseydim şerefsizim. bu milleet aç be bir yerlerden bulmuş çimentoyu ev denen dört duvara sığınıyor. yazık yahu.madem yıkacaksın kardeş zamanında söylesene.yapmasın.BUNU SEÇİM ZAMANI YAPTILAR FAKKI BABAYA KARŞI GELMEK İÇİN. OY KAYBETMNESİ ÇİN BİR MİLLETİN SOKAKTA BIRAKKIP OY TOPLAMAK İÇİN BİRİLERİNİN AYAĞINI KAYDIRMAK İSTEYENLER Bİ DUR DİYELİM VİCDANA ÇAĞIRIYORUM. EVİ OLMAYANA YARDIM ET YARDIM