5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Öldürmeye kara çarşafla geldiler

TÖRE CİNAYETİ İŞLEMEYE GELEN 3 ERKEK, KADIN ÇARŞAFI İLE YAKALANDI

Gaziantep'in Nizip ilçesinde evli ve 4 çocuk annesi bir kadın, Şanlıurfa'da evli olan bir gence kaçınca, töre devreye girerek cinayetin işlenmesi için çarşaflı 3 erkeği Şanlıurfa'ya gönderdi. 3 kişi töre cinayetini gerçekleştiremeden polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay ilk olarak 15 Ekim 2009 tarihinde Şanlıurfa Sancaktar Mahallesi'nde gerçekleşmişti. İddiaya göre, Gaziantep'in Nizip ilçesinde evli ve 4 çocuk annesi olan Yeter K. (35) İsimli kadın Şanlıurfa Sancaktar Mahallesi'nde yaşamakta olan akrabası ve evli olan Ferdi B.'ye kaçmıştı. Şanlıurfa'da buluşan Yeter K. ile Ferdi B. daha sonra oturdukları evde akrabalarına yakalanmamak için başka bir yere kaçmışlardı.

Bu arada, 4 çocuk annesi Yeter'in Şanlıurfa'ya kaçtığını duyan kocası Tuncay K. (35), yakınları Ömer K. (50), oğlu Ömer K. (28) ve yanlarındaki bir grup töre kararı alarak kaçan kızlarını ve Ferdi B.'yi vurmak için Şanlıurfa'ya gelmeye karar verdi. 15 Ekim 2009 tarihinde akşam saatlerinde 27 plakalı bir otomobille Şanlıurfa Sancaktar Mahallesi'ne gelen aile, söz konusu eve baskın düzenlemişti. Evde kimsenin olmadığını fark eden aile kapı önüne çıktığında Ferdi B.'nin kardeşi Neşet B. ile karşılaşmıştı.

Bir süre tartışan taraflar kavgaya tutuşmuş ve kavgada Neşet B. satır ile omzundan yaralanmıştı. Nizip ilçesinden gelen grup, daha sonra yanlarında getirdikleri pompalı tüfek ile ateş etmiş ve pompalı tüfekten çıkan saçmalardan birisi Kadir K., Vedat B. ile evinin önünde oynamakta olan 6 yaşındaki A.Ö.'ye isabet etmişti. Maganda kurşunu ile yaralanan 6 yaşındaki A.Ö. olay yerine çağrılan 112 ambulans ile Kadir K., Neşet K. ve Vedat B. özel bir otomobil ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Olay sonrası pompalı tüfekle saldırı gerçekleştiren şahıslar, 27 plakalı otomobil ile kayıplara karışmıştı.

Öte yandan, töre cinayetinin gerçekleştirilmemesi üzerine Nizip'teki aile töre kararını yerine getirmek üzere dün akşam saatlerinde çarşaflı 3 erkeği, Şanlıurfa'ya ikinci kez gönderdi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri asayiş kontrolleri sırasında bir otomobil içerisinde kendilerini çarşaf ile kamufle eden 3 kişinin bulunduğu otomobili, Sancaktar Mahallesi'nde durdurdu. Otomobilde yapılan kontrollerde otomobil içerisinde Tuncay K. Kazım K. ve Ayhan D.'yi Sarayönü Polis Merkezi'ne götürdü. Şahısların üzerinde yapılan aramada 2 adet tabanca ele geçirildi.

Şahıslar daha sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahısların alınan ifadelerinde töre cinayetini işlemek için Şanlıurfa'ya geldikleri ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

TÖRE CİNAYETİ İŞLEMEYE GELEN 3 ERKEK, KADIN ÇARŞAFI İLE YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 11:52:01
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 13:17:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?