5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ölen 3 çocuk domuz gribi çıkmadı!

ŞANLIURFA'DA 3 ÇOCUĞUN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, geçtiğimiz hafta ölen 3 çocukla ilgili açıklamalarda bulundu.

Göçük alanında incelemelerde bulanan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan geçtiğimiz hafta 3 çocuğun ölümüyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Nuri Okutan, göçük alanına gelmeden önce aileyi ziyaret ettiğini dile getirerek, "Ece ailesine hem taziye ziyaretinde hem de incelemelerde bulundum. Ayrıca Sağlık Müdürlüğümüzden iki ölümün meydana gelmesinden bir heyet kurduk. Bu ekip incelemelerini sürdürüyor. Çocuklardan alınan kan örnekleri Adli Tıp'a gönderildi. Ölen son çocuğunda örnekleri Adli Tıp'a

gönderildi. Adli açıdan incelemeler sürüyor. Birde idari incelemeler ile orada çevrede yaşanan eksikliğin ya da hastanelerde bir eksikliğin olup olmadığı yönünde incelemelerimizi sürdürüyoruz. Ama domuz gribi ile ilgili tektik yapıldı. Onunla ilgili en ufak bir şüphe yok. Negatif bütün bulgular. Diğer yönleri ile ayrıca incelemelerimizi sürdürüyoruz. Bunları açıklamak şimdi erken olur ama, zehirlendikleri iddiası var. Zehirlenme belirtileri şeklinde arkadaşlar bilgiler verdi. Ama nerden kaynaklandığı ve bütün yönleriyle araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdiden bunları konuşmak yanlış olur diye düşünüyorum" dedi.

Öte yandan, 4 gün önce öksürük, ateş ve kusma gibi şikayetleri bulunan ilköğretim birinci sınıf öğrencisi Hedal ve anasınıfı öğrencisi Sait Ece, özel bir hastaneye götürülmüştü. Hastanede serum takılan çocuklar, doktor tarafından ilaç yazılarak evlerine gönderilmişti. İki çocuk sabaha karşı yataklarında ölü olarak bulunmuştu. Aile bu iki çocuğunun acısını yaşarken, tek çocukları 1 yaşındaki İzzet ise aniden ateşlenerek hastaneye kaldırılmıştı. Küçük çocuk, dün sabah saatlerinde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 12:04:00
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 14:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?