5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ölüm yolda yakaladı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden Eskişehir'in Çifteler ilçesine mevsimlik işçi taşıyan kamyonun Afyonkarahisar yakınlarında devrilmesiyle 9 kişinin hayatını kaybettiği kazada, dram içinden dram çıktı. Kazada bir aileden 3 kişinin ölmesi Şanlıurfa'daki yakınlarını gözyaşlarına boğdu.

Şanlıurfa merkeze bağlı Horoz köyünde oturan Kılıç ailesi işlerinin iyi gitmemesi üzerine oturdukları yıkık-dökük kerpiç evden kurtulmak ve bir ev sahibi olmak için çalışmak üzere bundan bir yıl önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine göç etti. Reyhanlı ilçesinde de umduklarını bulamayan 8 kişilik Kılıç ailesi, mevsimlik işçi olarak çalışmak üzere Hatay'dan Eskişehir'in Çifteler ilçesine gitmek için harekete geçti.

Şanlıurfa Hayati Harran Mahallesi'nde kamyonculuk yapan Ali H.'nin daha sonra Şanlıurfa'da bir aracı tarafından kiralanarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildiği ileri sürüldü. Kamyon sürücüsü Reyhanlı ilçesinden kamyonun kasasına yüklediği çok sayıda insanı Eskişehir'e götürmek için yola çıktı. Kamyon şoförünün dalgınlığı sonucu Afyonkarahisar yakınlarında meydana gelen kazada Şanlıurfalı olduğu tespit edilen 9 kişi hayatını kaybetti.

Kamyonda Şanlıurfa'nın Horoz köyünden göç eden Kılıç ailesinden Abdulgafur Kılıç, eşi 45 yaşındaki Çimele, 12 yaşındaki kızı Necmiye ve 18 yaşındaki oğlu İsa Kılıç da bulunuyordu. Kazada baba Abdulgafur Kılıç yaralı olarak kurtulurken, eşi ve 2 çocuğunu kaybetti.

Kaza haberi kısa sürede Kılıç ailesinin Şanlıurfa'ya bağlı Horoz köyüne ulaştı. Amca çocuklarının kazada öldüğünü belirten Yusuf Kılıç, "Yaklaşık 1 yıl önce iş bulamadıkları gerekçesiyle köyden Hayat'ın Reyhanlı ilçesine göç etti. Amcam bugün telefonla arayarak iki çocuğunun ve eşinin öldüğünü söyledi. Amcam bizden yardım istedi. Ölüm yolda buldu onları" dedi.

Bu arada, Horoz köyünde akrabalarının yoksulluk yüzünden göç ettiğini belirten Latif Horoz, Kılıç ailesinin göç ettiği köyde bulunan yıkık evlerini görünce göz yaşlarını tutamadı. Kerpiçten yapılmış ve bir elin girebileceği büyüklükteki çatlaklıkları gösteren Latif Horoz, "Evleri başlarına yıkılıyordu. Yoksulluktan dolayı köyden göç ettiler. İmkanları olmuş olsaydı buradan gitmezlerdi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 18:58:04
Güncelleme :12 Nisan 2008 Cumartesi 19:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?