4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Ölümüne 'dileniş!'

YETİM ÇOCUKLAR ÖLÜMÜNE DİLENİYOR

Şanlıurfa'da anne ve babalarının vefat ettiğini ve yetim büyümeye çalıştıklarını iddia eden çocuklar, 3-5 kuruş kazanabilmek için seyir halinde ilerleyen araçların önünü kesiyor.

Seyir halinde veya kırmızı ışıkta dura araçların yanına gelen çocuklar, ölümüne dileniyor. Kent merkezinde trafik akışını yavaşlatan çocuklar, sürücüleri de zor durumda bırakıyor. Çocukların bu tehlikeli sözde ekmek davasına verdikleri paralarla destek veren araç sürücüleri, kent merkezinde dilenen çocuklardan trafikte rahat rahat araç kullanamadıklarını söylüyor. Özellikle akşam saatlerinde mesaiye başlayan yaşları 5 ile 10 arasında değişen minik çocuklar, trafikte vızır vızır ilerleyen araçların önüne aniden atlayarak, adeta ölüme meydan okuyor.

Zaman zaman dilenmek için gözyaşı döken çocuklar, böylelikle vatandaşların duygularıyla oynayarak geçimlerini sağlıyor. Kendilerini görüntüleyen kamerayı gördüklerinde yüzlerini gizlemeye çalışan ve kaçışan bazı çocukların ayaklarında ayakkabı bulunmadığı gözlendi.

Çocukların duygu sömürüsüne maruz kalan vatandaşlar, çocuklara harçlık mahiyetinde para verirken, bazı vatandaşlar da dilenciliği alışkanlık haline getiren bu çocuklara para verilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Emek harcamadan, bir şeyler vermeden kolay para kazanma yöntemini benimsemediklerini dile getiren vatandaşlar, bu tür çocukların kent geneline yayıldığını ileri sürdü.

YETİM ÇOCUKLAR ÖLÜMÜNE DİLENİYOR
YETİM ÇOCUKLAR ÖLÜMÜNE DİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 11:31:00
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 11:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?