4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Ömer Alex'ten forma bekliyor

ENGELLİ ÖMER, ALEX'TEN FORMA BEKLİYOR

Şanlıurfa'da 13 yaşındaki genç, izleyenleri kendisine hayran bırakıyor. Elleri ile futbol oynayan Ömer Ak, korner kullanıyor, penaltı atıyor ve hiç kimsenin atamadığı golleri atıyor.

Engelli doğan Ömer Ak, Türkiye'de engelli olmanın verdiği doğal zorlukların dışında bir de elleri ile futbol oynuyor. Kendisini kimsenin anlamadığını ve insanların kendisine acıyan gözlerle bakmasını istemediğini anlatan Ak, en büyük isteği ise Fenerbahçeli Alex'ten forma ve top almak olduğunu söyledi.

13 yaşındaki Ömer Ak, Mehmet Akif İnan İlköğretim okulu 6.sınıfında eğitim görüyor. Engelli Ömer Ak, elleri üstünde verdiği yaşam hikayesini anlattı. Her hafta halı saha maçlarında top çalıp, attığı şutlarla goller kaydeden engelli genç, kendisi gibi olanlara da yaşama sevinci ve azmiyle örnek oluyor.

İlk başlarda arkadaşları tarafından yadırganan Ömer Ak, zaman ilerledikçe hem elleriyle top oynamaya alıştı hem de önyargıları yıkarak çevresine örnek oldu. Ak, engelli olanların da azimleriyle her şeyin üstesinden gelebileceklerini söyledi.

Arkadaşları ile top oynayarak eğlendiğini söyleyen Ömer Ak, "Top oynayarak ellerimi daha da güçleştiriyorum. İleride belki basketbola katılacağım. 8 yaşından beri ellerimle top oynuyorum. Köyde kalıyordum. Orda arkadaşlarım vardı. Onlarla birlikte oynuyorduk. Buraya da 5 yıldır gelmişim. Burada arkadaşlar edindim kendime, onlarla top oynuyoruz. Okuluma da devam ediyorum. Büyünce öğretmen olmak istiyorum. İnşallah başaracağıma da inanıyorum. Bu duruma alıştım. Ayaklarımdaki bütün güç sanki ellerimde

toplanıyor. Sınıflar arası okulda top oynuyorum. Ama okullar arası oynayamıyorum. Çünkü arkadaşlar büyük olduğu için, birde öğretmenler bana bir şey olmasından korktuğu için beni oynatmak istemiyorlar. Bende onların sözünü dinliyorum. En sevdiğim futbolcu ise Fenerbahçe'de top koşturan Alex'tir. Alex'in imzalı bir formasını istiyorum kendisinden. Arkadaşlarımla top oynadığım zaman onlar top bendeyken üstüme fazla gelmiyorlar. Geldikleri zaman topu vuracakları sırada ayakları havaya kalkıyor. Bende yerde

olduğum için ayakları ağzıma veya burnuma gelmemesi için anlayışla davranıyorlar. Topu alabiliyorlarsa beni incitmeden alabiliyorlar" dedi.

Ömer'in arkadaşı ise arkadaşından mutlu olduğunu ifade ederek, "Onunla arkadaş olmak dünyanın en büyük zevk verici bir durumdur. Ne biz rahatsız oluyoruz nede kendisi bu durumdan rahatsız oluyor. Biz ayakla oynamamıza rağmen onun gibi oynayamıyoruz" dedi.

Ömer'in başka bir arkadaşı ise, Ömer'i iki yıldır tanıdığını belirterek, "Ömer ile arkadaş olduğum için çok mutluyum. O bizden daha güzel top oynuyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 11:05:00
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 16:40:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?