5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Onbirnisan'ın çehresi değişiyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan (Aligor) Belde Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yıllardır hizmetten yoksun bırakılan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan (Aligor) Beldesi'nin çehresi değişiyor.

Belde için hizmet atağı başlatan belediye, yıllardır yaşanan su sorununu çözmesinin ardından şimdi de beldenin bozuk yollarını yapmak için çalışmalarına başladı. Belde merkezinden ilçeye giden ve bozuk yolları yeniden düzenleyerek çevre düzenlemesine başlayan belediye, seçim projelerini tek tek hayata geçirmeye başladı.

Karayollarına ait olan ve belde merkezinden geçen yolun düzenlenmesi için belediyenin yürüttüğü çalışmalar, belediyenin kendi öz kaynakları ile yapılıyor. Şanlıurfa-Gaziantep yolunun 15 metre genişletileceği ve Suruç ilçesine giden yol ise 7 metreden 9 metre genişliğe çıkarılacağı bildirildi. İlk çalışma için 4 bin 500 metre karelik yol, kilitli parke taşı ile döşenecek. Yaklaşık 50 bin YTL harcanacak projeyle belde yeni bir görünüme kavuşacak.

Belediye, kaldırım ve çevre düzenlemesi için de önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacak. Şanlıurfa ve Gaziantep yolları, kaldırımların kaldırılması ile yol genişletilecek. Işıklandırma ve ağaçlandırma ile belde güzel bir görünüme kavuşturulacak. 10 gün sürecek çalışmalar için önce yol boyundaki Telekom'a ait kablolar yeraltına alındı.

Yolun iki tarafından su deşarjları yapılacak. Yol için ise naturel taşların kullanılacağı ve mevcut olan yolun genişletileceği, yol boyundaki güzergahta çevre estetiği için işyerleri gölgelikleri tek tip ve aynı hizada olması için çalışmaların da yapılacağı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 14:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?