5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Önce çocuklar...

Şanlıurfa Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ve UNİCEF'in koordinasyonuyla, "Önce Çocuklar-Çocuk Koruma Mekanizmalarının İl Düzeyinde Modellenmesi Projesi'nin eğitim toplantısı yapıldı.

Toplantıya; Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Sadrettin Gönültaş ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Seçilen on iki öncelikli ilde (Adana, Ankara, Batman, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon) etkili ve bütüncül çocuk merkezli önleme, koruma ve izleme hizmetlerinin verilebilmesi için etkili ve eşgüdümlü çalışma mekanizmaları oluşturmayı amaçlayan proje, Avrupa Birliği (AB) Hibe Programı tarafından 4 milyon 800 bin ve UNİCEF tarafından 1 milyon Euro desteği ile toplam 5 milyon 800 bin Euro bütçeyle desteklendiği bildirildi.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, sağlıklı bir toplumun temelini sağlam temellere dayandırılmış ve iletişimi güçlü üyeleri barışık aileler oluşturduğunu belirterek, "Zira gelecekte toplumu oluşturacak ve yönetecek bireyler öncelikle aile denilen kutsal atölyelerde yetişmektedirler. Bu nedenle geleceğimizin teminatı ailelerimiz serada gül yetiştirir gibi her türlü olumsuzluktan koruyarak desteklemek zorundayız" dedi.

Göç alan ve nüfus artışı ülke ortalamasının üzerinde olan Şanlıurfa'da aileleri ağır yükün altında kendilerinin de kalkmasının mümkün olmadığını dile getiren Vali Yavaşcan, "Kurumlarımızın kuruluş amacı doğrultusunda ailelere gerekli ilgi ve alakayı göstermek durumunda olması gerekiyor. Yapılan değerlendirmelere göstermektedir ki kimi alanlarda çalışmalar mükemmele yakın düzeyde ilerlemekteyken, bazı kurumlarımızın hizmetleri nitelik ve nicelik olarak beklenen hedeflerin gerisinde kalmaktadır. Bu olumsuz gidişi durdurmak ve ilimiz imkanlarını belirttiğimiz amaçlar için seferber etmek için bir takım düzenlemeler ve faaliyetler yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Bu itibarla öncelikle kurum ve kuruluşlarımızın çocuklara ilişkin çalışmalarını gündemlerinin birinci maddelerine taşımaları gerekmektedir. Bu alanda yapılacak çalışmalarda kaynakların kullanılması açısından etkin bir şekilde sağlanmalıdır. Çocuklarla doğrudan ve dolaylı olarak ilgisi olan bütün kurum ve kuruluşların yapacağı çalışmaları diğer paydaşlarıyla paylaşmaları gerekmektedir. Bu çalışmaların yürütülmesinde il özel idaresi genel sekreterliği olarak gerekli düzeyde destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Şunu unutmamız gerekir ki çocuklarımızın zamanında yapmadığımız hizmetlerin faturasını ödeyemeyeceğimiz miktarda karşımıza çıkmaktadır. Bir çocuğun yıllık eğitim maliyetleri 1 lira ise suça düşmüş bir çocuğun rehabilite maliyeti belki onun yüz katı olacaktır. Çocuk felci aşısı için devletimiz 450 TL ayırmakta iken bu hastalığın pençesine düşmüş bir çocuğu tedavi etmek milyon dolarları bulmaktadır. Bu itibarla ister sağlık ister eğitim olsun çocuklarımıza doğrudan hizmet sunan kuruluşların projelerini önemsediğimiz ve bundan sonra da destekleyeceğimizi belirtmek istiyorum. Bu ülkenin kaynaklarını bu ülkenin çocuklarına harcayacağız. Bütün kurum ve kuruluşlarımızın bu bilinçle çalışmalarını yürütmelerini bekliyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 16:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?