5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Önce eşini sonra bebeğini kaybetti

Hastane enfeksiyonundan dolayı 12 günde 8 bebeğin öldüğü iddialarıyla gündeme gelen Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne doğum için götürülen 11 çocuk annesi bir kadının 12'nci çocuğunu doğurduğu sırasında kalp krizi geçirerek, bebeğin ise annesinden bir gün sonra tedavi gördüğü yeni doğan ünitesinde öldüğü ortaya çıktı.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın, 8 bebeğin öldüğünü doğruladığı, Şanlıurfa Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesi'nin bebeklerin hastane enfeksiyondan öldüğü iddialarını yalanladığı Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde 35 yaşındaki Fatma Alkan'ın doğumhanede kalp krizi geçirerek öldüğü, dünyaya getirdiği 12. çocuğunun ise tedavi gördüğü sırada yeni doğan ünitesinde annesinden 2 gün sonra öldüğü öğrenildi.

Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Ambartepe köyünde yaşayan Halil Alkan, geçtiğimiz 20 Haziran günü eşi Fatma Alkan'ın Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde doğum yaptığı sırada kalp krizi geçirerek öldüğünü söyledi. Halil Alkan eşinden 2 gün sonrada ihtiyaçlarını karşılamak üzere gittiği hastanede bebeğinin de öldüğünü öğrendiğini açıkladı.

Eşinin ölmesinin ardından 11 çocuğuyla yalnız kalan Halil Alkan, "12. çocuğuma hamile olan eşim rahatsızlanınca Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine götürdüm. Burada erken doğum olabilir gerekçesiyle eşimin yatışı yapıldı. Yaklaşık bir hafta eşim hastanede kaldıktan sonra ağrısı olursa tekrar getirirsiniz diyerek bizi taburcu ettiler. İlaç tedavisi gören eşim ilaçları bitmeden rahatsızlanınca tam olarak gününü hatırlamıyorum 20 ile 23 Haziran tarihleri arasında eşimi tekrar Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'ne götürdüm. Eşimi doğumhaneye aldılar. Yaklaşık 1 saat sonra doktor yanıma gelip eşimin her hangi bir hastalığı olup olmadığını sordu bende eşimin her hangi bir hastalığının olmadığını bildirdim. Bunun üzerine doktor bana eşimin baygınlık geçirdiğini söyledi. Ben doğumhaneye gittiğimde eşimi baygın bir şekilde gördüm. Eşimi gördükten sonra beni doğumhaneden çıkardılar. Yaklaşık 20 dakika sonra dünyaya gelen kızımı kucağıma vererek kuvöze konulması için yeni doğan bölümüne götürmemi istediler. Ben, hastanede çalışan güvenlik görevlisiyle birlikte bebeği yeni doğan ünitesine götürerek yatışını yaptırdım. Daha sonra doğumhaneye gelirken karşılaştım. Doktor eşimin kalp krizinden öldüğünü söyledi. Eşimin cenazesini alıp köye gittim. Taziyeden dolayı köyden şehre gelemiyordum. Eşimin ölümünün 3. gününde başka bir çocuğum rahatsızlanınca doktora getirdik. Şanlıurfa'ya gelmişken bebeğimin bez mama ihtiyacını karşılamak için hastaneye gittim. Bebeğimi sorduğumda önce bana bebeğimin olmadığını söylediler daha sonra bir hemşire bana bebeğimin öldüğünü ve morgda olduğunu söyledi. Bebeğimin niçin öldüğünü sorduğumda hemşire, 'doğum sırasında oksijensiz kalmış olabilir' dedi. Hastanede eşimle hiç ilgilenmediklerini gördüm. Eşimin kalp rahatsızlığı yoktu. Kalpten öldüğüne inanmıyorum" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 18:51:15
Güncelleme :13 Temmuz 2009 Pazartesi 19:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?