5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Önen AKP'li belediyeleri ziyaret ediyor

ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ ÖNEN, AK PARTİLİ BELEDİYELERİ ZİYARET EDİYOR

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, Akçakale ilçesine bağlı Pekmezli Belediyesi ile Bozova ilçesine bağlı Yaylak Belediye başkanlarını ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen'in kendilerini ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını belirten Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, özellikle Bozova halkının sorunlarını dile getirdi.

Milletvekili Önen'e sorunlarını ilettiklerini belirten Başkan Arusoğlu, "Bizleri buralara kadar gelip ziyaret eden ve bizi dinleyen Vekilimize teşekkür ediyoruz. Hazine arazisi üstüne kurulan 46 evin yıkım sorununu dinleyen vekilimiz yaptıkları açıklamalarla az da olsa vatandaşlarımızı rahatlatmıştır. Kilit taşı döşenmeyen mahalleler için para sıkıntısı çektiğimizi söyledik, elinden gelen desteği yapmaya çalışacağını söylemiştir. Zaten amacımız insanlarımıza, ilçemize hizmettir. Biz genel sorunlarımızı

Ankara'ya giderek orada da kendilerine iletiyor ve birlikte gerekli yerlere sorunlarımızı anlatıp çözümünü istiyoruz" dedi.

Milletvekili Önen ise, yerinde çözülebilecek sorunları hemen çözülmesi konusunda Kaymakamlık, Valilik ve ilgili kurum amirleriyle görüşerek çözülmesini sağlayacaklarını, diğer sorunları ise bir dosya halinde Ankara'ya ulaştırıp takipçisi olacaklarını söyledi.

Daha sonra Bozova ilçesi Yaylak beldesine geçen Milletvekili Önen, Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer tarafından karşılandı. Yaylak Belediye Başkanı Göçer de, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen'in ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, sorunlarını ve isteklerini iletme fırsatı bulduklarını söyledi.

Beldelerinde daha önce PTT şubesinin olduğunu belirten Başkan Göçer, "Beldemizde meydana gelen sel felaketinden sonra PTT şubemiz kapandı ve halen kapalı. Tekrar açılmasını istiyoruz. Ayrıca Bakanımızla birlikte Valimiz de gelip gördüler. Sel felaketinden dolayı gelecek olan para halen gelmedi. Bu konularda özellikle desteğinizi istiyoruz" diye konuştu.

Yaylak Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer'den sorunları ve önerileri ile istekleri konusunda bilgiler alan ve çözüm bulmaya çalışacağını belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, oradan da Akçakale ilçesine bağlı Pekmezli beldesine geçti.

Pekmezli Belediye Başkanı Abdüllatif Soydaş ve bazı vatandaşlar tarafından karşılanan Milletvekili Önen, öncelikli olarak AK Partili Belediyeleri gezerek yerinde incelemelerde bulunduğunu, sorunları yerinde görüp çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi. Pekmezli Belediye Başkanı Abdüllatif Soydaş ise, "Suriye sınırına yakın olan beldemizi ziyaretinden dolayı vekilimize teşekkür ediyoruz. Çok mutlu olduk. Sorunlarımızı dinleyip çözüm de yardımcı olacağını söyleyen vekilimize derdimizi anlatıyoruz.

Sorunlarımızı yerinde dinleyip bizleri daha iyi anlamış olduğunu görmekteyiz. En büyük ve önemli sorunumuz doktor olmayışıdır. En yakın Sağlık Ocağı beldemize 50 kilometre mesafedeki Akçakale ilçesindedir. Dolayısıyla hastalarımızı götürürken zaman zaman ölüm olayları yada ölümlü yaralamalı kazalar da meydana geliyor ve herkesi üzüyor. Ayrıca lisemizde yok. Beldemize bir lise yapılırsa çocuklarımız rahat eder. İlçeye gitmekten kurtulurlar. Yine her yerde olduğu gibi beldemizde de elektrik sorunumuz

var. Bu sorunumuzun da çözülmesini istiyoruz. Sorunlarımızın ve isteklerimizin gerçekleşebilmesi konusunda Sayın vekilimizin desteğini bekliyoruz" dedi.

ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ ÖNEN, AK PARTİLİ BELEDİYELERİ ZİYARET EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 16:14:03
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 00:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?