5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Önen'den Davas değerlendirmesi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta yapılan Gazze konulu paneli terk etmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta katıldığı paneli terk etmesini takdirle karşıladıklarını söyleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Önen, Başbakan Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in konuşmasının ardından kendine yeterli konuşma süresi verilmemesine sinirlenmesinde haklı olduğunu belirtti.
Erdoğan'ın paneli terk etmesinin Türkiye'nin büyüklüğüne yakışan tavrıyla takdirle karşılandığını anlatan Önen, şöyle konuştu: "Davos'taki Gazze konulu panele katılan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemizin onurunu koruyan, Türkiye'nin büyüklüğüne yakışan tavrıyla takdirle karşılanmış ve dünya gündemine damgasını vurmuştur." 

Türkiye'nin lider ülke olma yolunda bir kez daha kendini ispat ettiğini anlatan Önen, sözlerine şöyle devam etti: "Bu olay tarihe not düşülecek bir olaydır. Dış politikada ülkemizin gücünü gösteren bu olay, tüm tabuların yıkıldığını, Türkiye'ye rağmen değil Türkiye'yle birlikte politikalar yapılması gerektiğini dünyaya göstermiştir. Bundan sonra herkes adımını ona göre atacaktır. Çünkü, Türkiye'de alışılmışın dışında dik duran, ülkesinin onurunu, haysiyetini koruyan bir Başbakan vardır."

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 16:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?