4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Önen'i soru yağmuruna tuttular

MİLLETVEKİLİ ÖNEN SIRA GECELERİNDE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATIYOR

Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, Şanlıurfa'da Sıra Gecelerine katılarak vatandaşların sorularını cevapladı, gündemdeki Anayasa değişikliğini anlattı.

Şanlıurfa'ya her gelişinde muhtarları ve esnafı dolaşarak sorunlarını ve taleplerini dinleyerek çözüm bulma yolunda gayret sarf eden Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, bu sefer muhtar ve esnaf ziyaretinin yanısıra Sıra Gecelerine katılarak vatandaşların sorularını cevapladı, gündemdeki Anayasa değişikliğini anlattı. Düzenli olarak her hafta Selami İşçi'nin odasında Sıra Gecesi düzenleyerek toplanan Fevzi Kesik, Ali Aktürk ve Ahmet Peltek çat kapı ziyaretlerine giden Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Öneni soru yağmuruna tuttu.

Milletvekili Önen, Anayasa paketinin içeriği açıklanmadan muhalefetin 'gelmeyin' diyerek kapıları kapattığını ve bu tutumun halk tarafından da yanlış olunduğunun bilindiğini belirterek, "İçeriğini görüp ona göre evet yada hayır deselerdi ciddi olduklarına inanılırdı. Ancak onlar AK Parti'nin her yaptığına hayır demeyi adet haline getirmişler. Aslında Anayasada yapılacak değişikliklerle insanların hak ve özgürlükleri ön plana çıkarılıyor ve herkesin eşit olduğu belirtiliyor. İnsanlar arasında asker, paşa, normal vatandaş gibi ayrımı yapılmadan herkesin hukuk önünde eşit olması sağlanıyor. Zaten oylama sırasında tek tek maddelerin içeriği açıklanarak oylanacak. Kabul edilecek taslak maddelerin iptaline gidilirse referanduma gidilecek. Bu durumda da hiçbir vatandaşımız kendilerinin menfaatine olacak bir değişikliğe hayır demeyecek ve yine muhalefet partileri kaybetmiş olacaktır" dedi.

Milletvekili Abülkadir Emin Önen, Sıra Gecesi katılımcılarının elektrik sorunları, Akçakale sınır kapısı, ulaşım konusundaki sorularını ise şöyle cevapladı:

"Şanlıurfa'mız öncelikli olarak tarım ve kültür şehri olacak. Elektrik sorunları konusunda Enerji Bakanı ve DEDAŞ Müdürü ile bizzat görüştüm. 74 Elemana ihtiyacı olduğunu söyledi. Enerji hatlarının yer altına alınma gibi sorunlar var. Önce 15 eleman sonra da 30 eleman olmak üzere 45 eleman gönderildi, konunun takipçisiyiz. Geçici personellerini de kalıcı yapılması için uğraşıyoruz. İnşallah yeni elemanları ile birlikte sorunlar da çözülecek. Akçakale Sınır Kapısına gelince, orası da A sınıfı oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) devredildi. Yap-İşlet-Devret modeli ile yapacaklar, işletecekler ve zamanı gelince devlete bırakacaklar. TOBB sınır kapısında tesisleri modernleştiriyor ve personel sayıları da arttırılmış."

MİLLETVEKİLİ ÖNEN SIRA GECELERİNDE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 10:35:00
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 12:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?