4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Onlara bayram yok!

AYAKKABI BOYACILARI BAYRAMDA DA ÇALIŞTI

Şanlıurfa'da ayakkabı boyacıları ve seyyar satıcılar Kurban Bayramı'nın ilk gününde de çalıştı. Boya sandıklarını alan boyacılar, bayramın birinci günü ayakkabı boyarken seyyar satıcılar ise simit ve bel kemeri satmaya çalıştı. Küçük çocuklar ise tartıcılık yaparak bayram harçlıklarını çıkarmaya çalıştı. Her bayram çalıştıklarını belirten ayakkabı boyacıları, Kurban Bayramının kendilerine gelmediğini söyledi.

Bir ayakkabı boyacısı, "Muhtaç olduğum için bayramda da çalışıyorum. Çocuklarımıza ayakkabı alacak paramız kalmadı. Yani giyimde alamayacağız çocuklarımıza et de alamayacağız. Çocuğumu da çalıştırıyorum zaten ayakkabı parasını çıkarsın diye. Bayram gelmiş benim neyime sıfır elde var sıfır. Doğumda sıfır ölümde de sıfır olacak. Bayram zenginlere gitti. Biz sadece emekçiyiz. Günlük kazancım 10 veya 15 TL. Kurban kesmek gönlümden geçiyor ama maddi imkansızlık el vermiyor" dedi.

Tartıcılık yapan çocuklar ise ailelerine yardım etmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Bayramda gezmek tozmak yok biz de çalışıyoruz" dediler.

AYAKKABI BOYACILARI BAYRAMDA DA ÇALIŞTI
AYAKKABI BOYACILARI BAYRAMDA DA ÇALIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2010 Salı 13:55:00
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 15:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?