5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Organları 2 kişiye umut oldu

Şanlıurfa'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki Ali Koparal'ın iki böbreği ve karaciğeri, organ bekleyen iki hastaya umut oldu.

4 gün önce geçirdiği trafik kazası sonrası Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan Ali Koparal'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, ailesi hastane yönetimi ile görüşerek organlarını bağışlamak istediğini bildirdi.

Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Doktor Hikmet Şeyhanlıgil da durumu Organ Bağışı Ulusal Koordinasyon Merkezi'ne bildirdi. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz başkanlığında Şanlıurfa'ya gelen 3 kişilik bir ekip, 37 yaşındaki Ali Koparal'ı saat 01.00 sıralarında ameliyata aldı. Yaklaşık 3 saat süren ameliyat sonrasında Koparal'ın 2 böbreği ile karaciğeri nakil için çıkarıldı. Seyyar satıcılık yapan Ali Koparal'ın karaciğeri Malatya'ya, 2 böbreği ise Antalya'da gönderildi.

Organ bağışı sırasında hastaneye gelerek incelemelerde bulunan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir, ailenin kararı ile organ bağışının yapıldığını kaydederek, "Vatandaşımızın organları bağışlanmak üzere başhekimliğimize bildirildi. Başhekimlik de gerekli bilgilendirmenin ardından, organ ihtiyacı olan hastalara verilmesi için çalışma başlattı" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yılmaz ise, "Hakikaten takdir edilecek bir davranış, aileyi tebrik ediyorum. Şu anda binlerce hasta karaciğer nakli bekliyor" diye konuştu.

Beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan Ali Koparal'ın yakınları da, "Trafik kazasının ardından bitkisel hayata girmişti ve beyin ölümü gerçekleşmişti. Organ bağışı bekleyen hastalarımız vardı. En azından onlara bir faydamız olsun diye bu kararı verdik" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 18:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?