5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Ortak Akıl Hareketi'nden miting daveti

Memur-Sen Şanlıurfa il binasında toplanan bir grup Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi, gerçekleştirilmesi planlanan miting ile ilgili toplantı yaptı.
Memur-Sen ve Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, son günlerde darbe söylentilerinin gündeme getirilmeye çalışıldığını belirterek, "Ülke genelinde Ortak Akıl Hareketi Platformu adı altında bir dizi mitingler düzenlenmesi kararlaştırıldı. Bu mitinglerin ilki 28 Haziran Cumartesi günü saat 15.00'te Malatya'da gerçekleşecek. Mitinge katılmak isteyen herkesi ücretsiz olarak götüreceğiz. Onun için Cumartesi günü saat 10.00'da Topçu Meydanı Müze önünde olurlarsa hep birlikte araçlarla toplu halde hareket ederiz" dedi.


Mitingle ilgili katılacakların ve düzenleyenlerin hiçbir ideolojik düşüncelerinin ve bağlantılarının olmadığını belirten Atçı, "Milletimizin sesini duyurabilmek maksadıyla mitingler düzenleniyor. Mitingle milletin iradesine saygı gösterilmesi ön plana çıkarılacak. Kimselerle de işimiz yok, kimseyi de karşımıza almak gibi bir düşüncemiz olamaz. Biz son günlerdeki olumsuz ve hukuk darbeleri gibi yanlışlıkların düzeltilebilmesi için yeni bir Anayasa oluşturulmasını arzuluyoruz. Zira Anayasa Mahkemesi TBMM'de 411 milletvekilinin onayıyla çıkan bir yasayı iptal yoluna gitmiş reddetmiştir. Böylelikle de yetki sınırını aşmış olmaktadır. Onun için yeniden ve açık net bir Anayasa düzenlenmesi yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Atçı, miting yapılmasındaki amacın, son zamanlarda görülen haksız davranışların vatandaşları huzursuz ettiği gerekçesiyle yeni bir anayasa düzenlemesine gerek duyulduğunu haykırmak ve toplumun sesini duyurmak olduğunu söyledi.

..
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 16:47:59
Güncelleme :25 Haziran 2008 Çarşamba 16:52:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA BATAN IP: 78.169.18.xxx Tarih : 25.06.2008 18:00:16

TARİH SİZDEN HESAP SORACAK BEN SİZİN İÇİNMİ VARIM YOKSA SİZMİ BENİM İÇİN VARSINIZ BENİM İRADEME HİPOTEK KOYAMAZSINIZ . YETER ARTIK MİLLETE RAGMEN ISLAH OLMAZ MARAZİ KARARLARI ADIMIZA ALMAYIN BENİ YOK SAYMAYIN.YASA GEREYİ PARTİLERİ SEÇİME YANİ SİNEYİ MİLLETE GÖNDERECEKSİN PEKİ BENİM SİNEMDEN CIKAN KARARA SEN SIRT ÇEVİRECEKSİN.OLMAZ OLMAZ OLMAZ