8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

OSB projeleri AB'ye sunuldu

İlde bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yapılacak arıtma tesisi ve 2. OSB arıtma tesisiyle altyapı çalışmaları için Avrupa Birliği'ne (AB) yapılan müracaatın sonuçlanması bekleniyor. 

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, ilde bulunan mevcut OSB ve yeni yapılacak 2. OSB için hazırlanan projelerle AB'ye destek müracaatları yapıldığını söyledi. 1. OSB'nin arıtma tesisi, 2.OSB'nin ise hem arıtma tesisi ve alt yapısı hakkında hazırlanan projelerin AB'ye gönderildiğini belirten Vali Yusuf Yavaşcan, "Brüksel'de yapılacak değerlendirme sonucu projelerin kabul edilip edilmeyeceği belirlenecek. İki sanayi bölgesi için de hazırlanan projeler 44 milyon Euroluk bir desteği kapsıyor. Eğer projemiz kabul edilirse hemen kasım ayında ihalelere başlanacak" dedi. 

1. OSB dolduğu için 2. OSB'nin kurulması çalışmalarının başladığını aktaran Vali Yusuf Yavaşcan, "Brüksel'den önümüzdeki günlerde olumlu bir karar çıkması halinde hemen 2. OSB'nin altyapı çalışmalarına başlayacağız. 2 etap yapacağımız çalışmalarda öncelikle 960 dönümlük arazide parselasyon ve altyapı hazırlanacak daha sonra 2 bin dönüm arazi yatırımcılar için hazır hale getirilecek. 2. OSB'deki arazilerin altyapı ve arıtmasının hazırlanmasından sonra bölge yatırımcılara açılacak. Tahminlerimize göre 20'şer dönüm araziler üzerine fabrikalar kurulması halinde bölgede 150 yeni fabrika faaliyete geçecek. Bu da ilde yaklaşık 15 bin kişinin iş bulması demektir. İldeki istihdam sorunu da 2. OSB ile büyük ölçüde giderilecek" diye konuştu. 

Vali Yavaşcan, AB'nin projelere destek vermesi halinde kısa sürede ihale çalışmalarına başlanacağını, 2008'de de fabrikaların yapımına başlanacağını kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 13:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?