5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

OSB'nin su sorununu çözülüyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin ve yönetim kurulu üyeleri, Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü görevine atanan Sait Umucu'yu makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, ziyareti esnasında Organize Sanayi Bölgesi'nin su sıkıntısını dile getirdi.

ŞUTSO Başkanı Ertekin, Atatürk Barajının tünel çıkış ağzında yıllar önce OSB'ye su verilmesi için hazırlanan arıtma tesisi yanındaki branşların bir an önce devreye girmesi konusunda DSİ 15. Bölge Müdürü Umucu'nun desteğini istedi.

Tünel ağzından OSB'ye kadar olan yaklaşık 14 kilometrelik güzergahın projesinin hazır olduğunu DSİ 15.Bölge Müdürü Umucu'ya hatırlatan ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, konu hakkında başbakanın da bilgisinin olduğunu dile getirdi. Hafta sonu Başbakanın Şanlıurfa'ya geldiğinde OSB'nin su sıkıntısını aktardıklarını belirten ŞUTSO Başkanı Ertekin, konuyu haftaya Pazartesi günü Bakanlar kurulunun gündemine getireceği yönünde Başbakan’dan söz aldıklarını vurguladı.

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, "DSİ olarak projeyi bir incelemenizi istiyoruz. Projeye katkılarınızı bekliyoruz. KÖYDES, Özel İdare ve Valiliğimizde destekleriyle OSB'deki su sorunu bir an önce çözmek istiyoruz. Yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edildiği OSB'nin su sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor" dedi.

DSİ 15. Bölge Müdürü Sait Umucu ise, OSB'nin su sorunun özel kuyular haricinde çözülmesi gerektiğine işaret ederek, "Biz DSİ olarak yıllar önce OSB'ye tünel ağzından su verilmesi için görevimizi yerine getirmişiz ve tünel ağzından branşlar kurmuşuz. Hemen arıtmanın yanında bu branşlar. Ancak bu güne kadar buradan borular döşenip OSB'ye su götürülmemiş. Bunu için bizim yapacağımız belki yasal prosedür içerisinde makine desteği verebiliriz" dedi.

Bölgede yıllar önce çalıştığını hatırlatan DSİ 15. Bölge Müdürü Sait Umucu, GAP projesinin merkezi olan Şanlıurfa'nın önemli olduğunu ve bu yıl DSİ'nin bu bölgeye bütçesinden yaklaşık 600 milyon TL kaynak ayırdığını bildirdi. Şanlıurfa'nın kalkınması için sivil toplum örgütleri ile halkın her kesimi ile el ele verilmesi gerektiğine işaret eden Umucu, DSİ'nin Şanlıurfa'da 8 projesinin bulunduğunu ve çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bu arada ŞUTSO'nun Devlet Su İşleri 15.Bölge Müdürlüğü görevine atanan Sait Umucu'yu ziyaretine Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve Ticaret Borsası Meclis Üyesi Celal Melik, Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Öksüzoğlu da katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 15:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?