5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ÖSS çetesi adliyeye sevk edildi

Şanlıurfa merkezli toplam 11 il ile KKTC'de yapılan eş zamanlı operasyonlarla başkalarının yerine para karşılığı Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren, aralarında organizatörlerin de bulunduğu 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, organizatörlüğünü A.G., İ.A., M.Y., H.Y. ve M.A.'nın yaptığı çetenin üniversitelerde okuyan öğrencileri, para karşılığı ve ölüm tehdidiyle ÖSS'ye girecek olan adayların yerine sınava sokacakları bilgisini edinen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Şanlıurfa'da 30, Van'da 1, Ankara'da 1, Gaziantep'te 6, Batman'da 1, Adana'da 3, Kocaeli'de 2, Mersin'de 6, İstanbul'da 1, Diyarbakır'da 4, Aydın'da 1 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) de 1 üniversite adayının yerine başkasının gireceğini belirleyen polis, 11 il ile KKTC'de ÖSS'nin yapıldığı Pazar günü eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Düzenlenen operasyonlarda organizatör konumundaki A.G., İ.A. ve M.T. isimli şahıslar Gaziantep'te, E.Ç. Van'da, yine organizatör konumundaki M.Y. ve R.K.Y. Adana'da, E.Ç. ve E.B. isimli şahıslar Şanlıurfa'da ve KKTC'de de adı öğrenilemeyen 1 kişi olmak üzere toplam 9 kişi yakalandı.

KKTC'deki yakalanan şahsın dışındaki 8 zanlı, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şahısların üzerinde 4 adet sahte nüfus cüzdanı ile 1 adet imzalanmış boş senet bulundu. Polis, organizatörlere ait olan Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki bir evde yaptığı aramada ise, terör örgütü PKK'ya ait doküman ele geçirdi. Çetenin terör örgütü PKK ile de bağlantısının bulunduğunu belirleyen polis, zanlıları sorguya aldı. Sorgulamaları tamamlanan Şanlıurfa'daki 8 zanlı, yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

Adliyedeki ifadeleri devam eden zanlılar, 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Üyesi Olmak', 'Resmi Belgede Sahtecilik', 'ÖSS'ye Başkalarının Yerine Adam Koymak' ve 'Haksız Kazanç Elde Etmek' suçlarından ifade eriyor. Operasyon kapsamında çete üyesi 10 kişinin arandığı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 14:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?