5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ÖSS çetesi operasyonu devam ediyor

Şanlıurfa'da, 40 bin ile 50 bin dolar arasında para karşılığı başkalarının yerine Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren ve terör örgütü ile bağlantılı olduğu ileri sürülen şebeke ile ilgili gözaltı sayısı 34'e yükseldi. 24 kişinin de arandığı bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince dün yapılan çalışmada, para karşılığı başkalarının yerine sınava adam sokan bir şebeke tespit edilmişti. Bugün itibarıyla gözaltı sayısı 34'e yükselirken, olayla ilgili olarak 24 kişinin arandığı bildirildi.


34 kişinin Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde yapılan sorgulamasında, sınava girecek 'joker'lerin tıp fakültesi için 50 bin, mühendislik fakültesi için ise 40 bin dolar aldığı bilgisine ulaşıldı. Çetenin, ÖSS sınavlarına başkalarının yerine girerek terör örgütü adına 1 milyon dolar toplamayı hedeflediği iddia edilirken, polis olayla ilgili geniş çaplı bir operasyon başlattı.
Gözaltına alınan 34 kişiden 25'inin başkalarının adına sınava girdiği; gözaltına alınanlar arasında 2 öğretmen ve 4 kadının da bulunduğu bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, gözaltındakiler için savcılıktan ek süre alındığı ve şahısların çarşamba günü adliyeye çıkarılacağı belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?