5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ÖSS için 'okunmuş' kalem

Şanlıurfa'da Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesi bir kırtasiyeci, iş yerinin camına "Okunmuş kalem var" afişi astı. Uyanık kırtasiyecinin bu uygulaması kalem satışını artırdı.


Vali Konağı Caddesi öğretmenevi yanında kırtasiyecilik yapan Şahin Şahin (27), öğrencilerin ÖSS öncesinde kalemlerini türbe duvarlarına sürdüğünü hatırlatarak, bu yanlış inancı ortadan kaldırmak ve sınav öncesi öğrencilerin motivasyonunu sağlamak için böyle bir yola başvurduğunu söyledi. "Okunmuş kalem var" yazısını iş yerine astıktan sonra tanesi 50 YKr olan kalemden günde ortalama 100 tane sattığını belirten Şahin, "Şanlıurfa'da yaygın bir inanç var. Sınav öncesi öğrenciler türbelere götürülüp uyutuluyor.

 Kalemlerini türbe duvarlarına sürüyorlar. Ben de bundan yola çıkarak iş yerimin camına böyle bir yazı astım. Geçen hafta OKS vardı, o sınav öncesinde de çok sayıda kalem sattım. Kimisi bana 'Dergahtan mı okuttunuz?' diye soruyor. Ben de okunmuş kalem isteyenlere kalemlerin okutulmadığını, böyle batıl inançların yanlış olduğunu söylüyorum, buna rağmen inanıp alıyorlar" dedi.


ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerden Veysel Gök, annesinin de böyle bir inancı olduğunu belirterek, "Yazıyı görünce girip bakayım dedim. İnsanlar kendilerini inandırıyor. Bana çok mantıklı gelmiyor. İnandığım şeyler değil. Tabii ki dua etmek gerekiyor. Sonuçta fiziksel olarak hazırlanıyoruz. Manevi olarak da hazırlanmamız ve bazı şeyleri Allah'tan dilememiz gerekiyor. Aldığım kalemleri arkadaşlara vereceğim ve ben de kullanacağım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 18:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır bayrak IP: 88.232.6.xxx Tarih : 15.06.2007 10:08:54
çalışmasınlarda okunmuş kalem nasıl boş bir şey olduğun görsünler öğrencıler çalışanlar her zaman olduğu gibi yine kazanacaklardır burada tüm öğrencılere başarılar diliyorum