5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ÖSS mağduru yargıya başvurdu

Şanlıurfa'da, 19 yaşındaki lise mezunu genç, öğrencisi olduğu liseye 30 TL aidat parası ödemediği gerekçesiyle ÖSS'ye kaydını yapmayan okul idaresi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfalı Abdurrahman Doğan, "İkna suretiyle irtikap, görevi kötüye kullanma suçundan haklarında dava açılmasını istediği Okul Müdürü ile Müdür Yardımcısını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a da şikayet etti.

2008-2009 eğitim yılında Şanlıurfa Lisesinin son sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Abdurrahman Doğan, giriş kağıdının gelmemesi üzerine 14 Haziranda yapılan ÖSS'ye girememişti. Milyonlarca öğrenci gibi sınav heyecanı yaşarken,sıvana 1gün kala ÖSS'ye kaydının yapılmadığını öğrenen 19 yaşındaki Abdurrahman Doğan, başvuru formunu doldurup sınav giriş ücreti olan 40 TL'yi bankaya yatırdığı halde okula 30 TL olan aidat parasını vermediği için Müdür Yardımcısı Mustafa Dörtbudak tarafından ÖSS'ye kaydının yapılmadığını öne sürmüştü

Bir yıl süreyle hazırlandığı ÖSS'ye giremememin üzüntüsünü yaşayan Şanlıurfalı öğrenci ÖSS'ye kaydını yapmayan Şanlıurfa Lisesi Müdürü Müslüm Karabulut ile Müdür Yardımcısı Mustafa Dörtbudak hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Okul idarecileri hakkında İkna Suretiyle İrtikap, Görevi Kullanma suçlarından dava açılmasını isteyen Abdurrahman Doğan, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde 2008-2009 yılı ÖSS'ye başvuru yapmak üzere doldurduğu başvuru formu ile Ziraat bankası Şubesine yatırdığı 40 TL sınav giriş ücreti dekontuyla yanına gittiği Müdür Yardımcısı Mustafa Dörtdudak'ın "Okulun aidatını yatırması gerektiğini, aidat parası yatırmadan ÖSS'ye giriş kaydını yapmayacağını söylediğine

yer verdi. Oğlunun kaydının yapılmaması üzerine okula giden baba Halil Doğan'ın, Müdür yardımcısı Dörtbudaka ricada bulunduğu belirtilen dilekçede Müdür Yardımcısının Abdurrahman Doğan'ın kaydını yapar gibi fotoğrafını çekmiş, bilgisayar çıktısına gerek yok kaydın oldu nasıl olsa sıvan kağıdın adresine gelir diyerek okuldan gönderdiği öne sürüldü.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dava dilekçesinde Şanlıurfa Lisesi Müdürü Müslüm Karabulut'un ÖSS'ye başvuru tarihi geldiğinde bütün sınıf başkanlarından aidat parası yatırmayan arkadaşlarını uyarmalarını, aidat yatırmayan öğrencilerin ÖSS'ye kaydının yapılmayacağını açıkladığı kaydedildi. Abdurrahman Doğan, kaydının yapılmamasının nedenini sormak için yanına gittiği Okul Müdürü Müslüm Karabulut'un "Bu para verilmesi zorunlu paradır, aidattır. Vali bile gelse bu parayı yatırmazsan kaydını yapmam" dediği bildirildi.

Abdurrahman Doğan ÖSS'ye kaydını yapılmadığından dolayı haklarına Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu Şanlıurfa Lisesi Müdürü Müslüm Karabulut ile Müdür Yardımcısı Mustafa Dörtbudak'ı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a da şikayet etti. 19 Yaşındaki Şanlıurfalı Öğrenci ÖSS'ye girmediği için hayalini kurduğu üniversiteye gidememesinden sorumlu tuttuğu Okul Müdürü ile Müdür yardımcısı hakkında Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlığa gönderdiği şikayet dilekçesinde disiplin soruşturması başlatılması ve soruşturma sonunda meslekten uzaklaştırılmalarını istedi.

Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı Abdurrahman'ın Doğan'ın iddiası üzerine soruşturma başlattı. Bir süre önce Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun talimatıyla görevlendirilen 2 müfettişin Şanlıurfa'ya gelerek Abdurrahman Doğan'ın ifadesini başvurduğu öğrenildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 23:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?