5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ÖSS öncesi türbeler doldu taştı

Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) az bir süre kala Şanlıurfa'daki türbeleri dolduran öğrenci ve aileler dua etti.

Üniversiteye girme hayali kuran 1 milyon 500 bin aday, 14 Haziran'da yapılacak ÖSS sınavında ter dökecek. Adaylardan ancak 400 bini üniversiteyi kazanabilecek. Kazanamayanlar ise, önümüzdeki sınavı beklemek zorunda kalacak. Üniversiteye girebilmek için gece gündüz çalışan öğrenciler, son bir ümitle türbelere, camilere akın etti.

Öğrencilerin yanı sıra ebeveynleri de türbe ve yatırlara gidip, çocuklarının sınavı kazanabilmeleri için dua edip adak adadı. Şanlıurfa'daki öğrencilerin ilk tercihi Hacı Kerim Türbesi ve Balıklıgöl oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren Hacı Kerim Türbesi'ne gelen veliler, çocuklarının sınavlara ders yılı başından beri hazırlandığını belirterek, "Başarılı olması için dua etmeye geldik. Ama sadece bu sınav için burada değiliz. Devamlı geliyoruz. Oğlum için de dua ettim. İnşallah kazanır" diye konuştu.

Pazar günü sınava girecek olan öğrenciler ise, "Sınava çok az bir süre kaldı, heyecanlıyız. Bunun için sabah türbeleri ziyarete geldik. Şimdi de burada sınavlardan önce dua ettim. Bir grup arkadaşla sabah erkenden yola çıktık ve türbeleri ziyaret ettik. Çok heyecanlıyız. Bu heyecanı bastırmak için mübarek zatlara dua ettik. Başarılı olmayı diledik. Bu işi biraz da büyütmemek lazım" dedi.
Öte yandan türbe ziyaretlerine gelen bazı kadınlar, yoldan geçen vatandaşlara içli köfte dağıttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 16:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?