5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ÖSS sahtecileri tutuklandı

Şanlıurfa'da, ÖSS'de sahtecilik olaylarına karıştığı iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilenlerden 5'i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, cumhuriyet savcılığında ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevkedilen zanlılardan M.R.G., İ.H.İ., İ.A., R.P. ve E.E., ''suç işlemek üzere kurulan örgüte üye olmak'' suçundan tutuklandı, 28 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen operasyon kapsamında, ÖSS'de başkasının yerine ücret karşılığı sınava girdiği veya bu işi organize ettiği iddiasıyla Şanlıurfa merkez, Suruç ve Birecik ilçesi ile Ankara'da, toplam 34 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 1'i, ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğerleri adliyeye sevkedilmişlerdi.

Kimilerinin, terör örgütü PKK ile bağlantılarının da bulunduğu öne sürülen suç örgütü üyelerinin, ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerden, girmek istedikleri üniversite ve bölüme göre 40 ila 50 bin dolar arasında ücret istedikleri ileri sürülmüştü.

AA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 22:58:06
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 13:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?