5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Otobüsü durdurup helalleşmiş

Şırnak'ta geçen yıl terör örgütü PKK üyelerince şehit edilen 13 askerin arasında bulunan Şanlıurfalı şehit piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un, operasyona gitmek için memleketinden geçerken otobüsü durdurup, ailesiyle son kez hasret giderdiği ve annesine ''hakkını helal et'' dediği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan Kasım Aksoy, askerliğinin 6. ayında birliğiyle birlikte Şırnak'a görevlendirildi.

Yeni görev yerine arkadaşlarıyla birlikte otobüslerle gönderilen Aksoy, Şanlıurfa'ya bağlı Beşat köyünde oturan ailesine telefonla ulaşarak, aracın geçiş saatinde yol güzergahındaki bir benzinlikte görüşmek istediğini söyledi.

Bunun üzerine şehidin annesi, kardeşleri ve çocukları Kasım Aksoy'u otobüsünün geçiş yapacağı güzergahta beklemeye başladı. Komutanlarından aldığı izinle otobüsü durduran ve yakınlarıyla 5 dakika hasret gideren Aksoy, elini öptüğü annesine ''Hakkını helal et'' dedi.

Bu sırada şehidin kardeşlerinden Adnan Aksoy ile amcası Cuma ve akrabası Ömer Aksoy cep telefonuyla görüşme anını kaydetti.

AA muhabirinin görüştüğü Adnan Aksoy, görüntüleri hatıra olarak kaydettiklerini, görüşme sırasında ağabeyinin moralini iyi gördüğünü ifade etti. Şehidin amcası Cuma Aksoy ise yeğeniyle askerliği süresinde sık sık telefonla görüştüklerini ve şehit olmadan birkaç gün önce kendilerine operasyonlara gittiğinden bahsettiğini anlattı.

Onbaşı Kasım Aksoy, 7 Ekim 2007 tarihinde terör örgütü tarafından Şırnak'ta bir birliğe düzenlenen saldırıda şehit olmuştu.

Cenaze törenine getirilen şehit onbaşının kızları Güneş ve Zeliha'nın basında yer alan görüntüleri, kamuoyunun dikkatini çekmişti. Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde düzenlenen kampanyada şehidin çocuklarına birer ev alınmıştı.

AA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 10:02:23
Güncelleme :5 Nisan 2008 Cumartesi 10:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?