5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Otomobil çetesi çökertildi

Şanlıurfa'da otomobilleri çalarak change yapan çete Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonla çökertildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube ekipleri, Şanlıurfa'da change yaptığı tahmin edilen bir şebekeyi bir süre fiziki ve teknik takibe aldı. Jandarma, şebekenin çalınan otomobilleri sahte plaka düzenleyerek piyasaya sürüldüğünü, çalıntı otomobilleri parçalayan ve change yaptığını tespit etti. Uzun bir takibin ardından, çalıntı olduğu iddi edilen 34 AB 911 plakalı otomobil Bozova ilçesi yakınlarında jandarma ekipleri tarafından durduruldu.

Otomobilin yapılan trafik sorgulamasında çalıntı olduğu tespit edildi. Jandarma olayla ilgili olarak 6 kişiyi yakın takibe alarak Bağlıca köyünde ve kenttin çeşitli yerlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda jandarma ekipleri olayla ilgili olarak B.Ç., E.Ç., M.Ç., A.K., R.K. ve M.K.'yi gözaltına aldı. Şahısların evlerinde, ev eklentilerinde ve işyerlerinde yaptıkları aramada parçalanmış halde 33 parça oto parçaları ele geçirdi.

Jandarma olayla ilgisi bulunduğu iddia edilen çete üyelerinden İ.S.'nin ise, firarda olduğunu ve yakalanmasının an meselesi olduğunu belirttiler.

Gözaltına alınan 6 kişinin jandarmadaki soruşturması sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 11:09:00
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 12:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?