4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Otomobil kanala uçtu 1 yaralı 4 kayıp

Şanlıurfa'da bir otomobil, Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına uçtu. Olayda otomobil sürücüsü vatandaşların yardımıyla kurtarılırken, 1'i kadın 3'ü çocuk olmak üzere toplam 4 kişi kayboldu.


Edinilen bilgiye göre, Mehmet Ayhan yönetimindeki 63 KK 949 plakalı otomobil, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin 30. kilometresinde direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu sulama kanalına uçtu. Eşi Adle (30), çocukları Burhan (12), Sibel (10) ve ismi tespit edilemeyen 4 yaşındaki çocuğu ile Mehmet Ayhan'ın içinde bulunduğu otomobil, yaklaşık 200 metre suda sürüklendi. Otomobil, köy yoluna ayrılan bir köprünün altında durabildi. Otomobil sürücüsü Mehmet Ayhan, kendini otomobilden dışarı atarak yardımistedi.

Sulama kanalına yakın bir köyden yardım sesini duyan köylüler, hemen olay yerine geldi. Olay yerine 1 adet itfaiye aracı ve 1 adet ambulans gönderildi. Sudan çıkarılan Mehmet Ayhan, vatandaşlara "Eşim ve çocuklarım da otomobilde, onları da kurtarın" dedi. Mehmet Ayhan daha sonra ambulansla Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Bu arada, DSİ'ye ait sulama kanalı içerisinde bulunan otomobil, itfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımı ile halat bağlanarak sudan çıkarıldı. Görevliler, otomobil içerisinde bulunduğu söylenen 4 kişiyi aramalara rağmen bulamadı.


Öte yandan yetkililer, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Mehmet Ayhan'ın olayın şokunu halen üzerinden atamadığını ve ilk ifadesinde otomobil içerisinde eşi ve çocuklarının olduğu bilgisini tekrarladı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2007 Pazartesi 01:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?