5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Otomobilleri parçalayıp satıyorlardı

Şanlıurfa'da otomobil çalıp, parçalara ayıran şebeke, polisin teknik takibi sonucu çökertildi.

Şanlıurfa merkezli 10 ilde yapılan operasyonlarda şebekenin çaldıkları otomobilleri bir köyde parçalara ayırdıkları ortaya çıkarken olayla ilgili 7 kişi tutuklandı.

Edilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte son zamanlarda artış gösteren oto hırsızlıkları ile ilgili teknik takip başlattı. 8 ay boyunca teknik takip çalışması yapan polis, aynı cins otomobillerin özellikle yaygın olan beyaz renkli olanlarını çalıp, bir köyde parçalayarak sattıklarını belirledi.

Çete merkezinin Şanlıurfa'da olduğunu belirleyen polis, 10 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Şanlıurfa, Batman, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin ve Malatya'da hırsızlık olaylarına karıştığı belirlenen Oto Kasap operasyonu ile Şanlıurfalı şebeke lideri M.Y. ile Y.Ç., E.B., H.K., M.Z., İ.T., ve A.E. gözaltına alındı.

Polis, çalınan otomobillerin Akçakale yolu üzerindeki Tuğluk köyünde yapılan bir depoda parçaladıklarını belirlemesi ile depoya da baskın yaptı ve şebekenin son bir yılda çalarak parçaladığı 78 otomobili de ele geçirdi.

Depoda, çalınarak parçalanan otomobillerin kapı, şanzıman, aks, jant, sigorta tablosu, ön ve arka kaput, amortisör, teyp ile çok sayıda otomobil beyni, kilometre saati, lastik ve aksesuarlar ile yine çalıntı olan lastiklerden oluşan yaklaşık 60 tonluk hurdaya el koydu.

Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlı tutuklanarak cezaevine konulurken; çalıntı otomobillerin parçaları Şanlıurfa Köy Hizmetleri'ne ait depoya konuldu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 22:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?