5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Otoparkta bıçaklı direniş

Şanlıurfa Belediyesi Kale eteğinde bulunan bir otoparkı çevik kuvvet ve panzer desteği ile kapatırken, otopark sahibinin oğlu bıçaklı direnişte bulundu.

Yakubiye Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Akbaş tarafından işletilen otopark, ruhsatı olmadığı gerekçesiyle bugün sabah kapatılmak istendi. Sabah saatlerinde gelen Zabıta ve Belediye işçilerine engel olan otopark sahibi Abdulkadir Akbaş ve oğlu Yusuf Akbaş, otoparkın kapatılmasına tepki gösterdi. Yaşanan gerginlik üzerine Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet ekipleri ve oto çekicisi olay yerine sevk edildi.

Çevredeki esnafın desteğini alan otopark işletmecisi Akbaş, uygulamanın yasal olmadığını söyledi. Bir süre Emniyet yetkilileri ile tartışan Akbaş, içeride bulunan otomobillerin çekici ile kaldırılmasını istedi.

Mahkemeye başvurduklarını belirten Abdulkadir Akbaş "Otoparkı ŞURKAV'dan kiraladık. Balıklıgöl'ün temizlik ve bakım işleri daha sonra belediyeye devredildi. Şimdi de Belediyece kapatılmak isteniyor. Burada otopark ihtiyacı var. Hafta sonu yol kenarına park eden yüzlerce araç bölgenin trafiğini altüst ediyor. Biz mahkemeye başvurduk. Mahkemenin sonucunu beklemeden bu yolu kapatıyor. Buradaki esnaf da etkileniyor" dedi.

Bu arada, Belediye araçlarının otopark girişine mucur dökmesinin ardından Yakubiye Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Akbaş'ın oğlu Yusuf Akbaş, olaya tepki göstermek için eline aldığı bıçak ile yanına yaklaşanları tehdit etti. Daha sonra babası yanına yaklaşarak oğlunun elindeki bıçağı aldı. Polis, Yusuf Akbaş'ı gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Öte yandan, Kale eteğinde bin metre karelik alan yaklaşık 5 yıldır otopark olarak kiraya verilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 12:44:04
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 13:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa IP: 78.169.17.xxx Tarih : 12.12.2009 22:27:49

bunu yapan tabikide fakkıbaba denen şahısdır.saten ilk başta gözlerimiz onu tutmadı ama millet saf cahil olduğu için bilmiyorlar ne mal bi adam bu fakkıbaba.şimdi bu abdulkadir akbaş denen kişi fakkıbaba adlı şahıs dan çok zarar gördü saten seçimlerden sonra hiç kimsenin gözü tutmadı bu fakkıbaba denen kişiye bundan sonra fakkıbaba denen şahısa hiç de olumlu yönden bakmiyorum:S